12 Μαΐου 2020

Τα Ωραία της Ημέρας 12.5.2020

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Ζισκάρ ντ' Εστέν, 94 χρόνων, κατηγορείται μετά από δυο χρόνια για σεξουαλική παρενόχληση!

"Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η Ελλάδα συνέτριψε την καμπύλη" είπε ο Πολ Κρούγκμαν αναφερόμενος στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. 

Ο Ζισκάρ ντ' Εστέν, 94 χρόνων, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση!

Η Γερμανίδα Αν-Κατρίν Στράκε, δημοσιογράφος της Süddeutsche Zeitung, κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, 94 χρόνων σήμερα, για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γραφείο του πριν από δύο χρόνια, όταν αυτός ήταν πάνω από 92 χρονών!
Συγκεκριμένα, όπως η 37χρονη Γερμανίδα δημοσιογράφος αναφέρει, όταν τον Δεκέμβριο του 2018 βρέθηκε στο γραφείο του πρώην προέδρου της Γαλλίας για τη συνέντευξη, "αυτός δεν άντεξε την άγγιξε επανειλημμένα και πεισματικά". 
Για το περιστατικό η Αν-Κατρίν χρειάσθηκε πάνω από χρόνο για να αποφασίσει εάν θα σιωπούσε ή θα μιλούσε. «Το κίνημα #MeToo μου έδειξε πόσο σημαντικό είναι να συζητούμε τα θέματα αυτά στην κοινωνία» εξήγησε η ίδια.Έτσι, κατέγραψε το γεγονός με όλες τις λεπτομέρειες σε 13 σελίδες και το λόγο θα έχουν πλέον τα δικαστήρια. 
Ο Ολιβιέ Βερόλ διευθυντής του γραφείου του πρώην προέδρου, απάντησε στα σχετικά ερωτήματα του τύπου και μεταξύ άλλων στη γαλλική Le Monde οτι ο ηλικιωμένος 94χρονος πρώην πρόεδρος, «θα λυπόταν εάν αυτά που του καταλογίζουν είναι αληθινά, αλλά δεν έχει καμία ανάμνηση από τη συνάντηση»!
Πηγή: Deutsche Welle 

Εύσημα και από Κρούγκμαν για την Ελλάδα

Θετικά σχόλια για την Ελλάδα σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού κάνει μέσω του άρθρου του στους New York Times o νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.
Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Τραμπ ο Κρούγκμαν αναφέρεται και σε χώρες που κατάφεραν να συντρίψουν την καμπύλη γράφοντας χαρακτηριστικά «πως η συντριβή της καμπύλης δεν είναι εύκολη αλλά είναι πολύ πιθανή. Στην ουσία πολλές άλλες χώρες, από τη Νότια Κορέα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και μέχρι και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, την Ελλάδα, το έχουν ήδη καταφέρει». Ε
πισημαίνει δε ότι οι χώρες αυτές έλαβαν μέτρα εγκαίρως αντί να χρονοτριβούν επιμένοντας στην άρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κρούγκμαν στο παρελθόν υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη χώρα μας υποστηρίζοντας, με αφορμή την οικονομική κρίση, ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από την Ευρωζώνη. 
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου