9 Μαΐου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 9.5.2020

Με φωτογραφία του Παύλου Πολάκη να καπνίζει στο υπουργείο απαντά η Ν.Δ. στο άρθρο του Αλ. Τσίπρα στην «Εφ.Συν». 
«X Æ A-12»: Αυτό είναι το όνομα του γιου του Έλον Μασκ, του ιδρυτή της Tesla, και της συντρόφου του Grimes. 

Με φωτογραφία του Π. Πολάκη απαντά η Ν.Δ. στο άρθρο του Αλ. Τσίπρα

Με μια φωτογραφία του Παύλου Πολάκη, ενώ καπνίζει στο υπουργείο Υγείας την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός απάντησε η Ν.Δ. στο σημερινό άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με το τι θα γινόταν αν την κρίση του κορωνοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

«Η χυδαιότητα και η ένδεια επιχειρημάτων τους θα μπορούσε να είναι κωμική αν δεν ήταν επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας», αντέτεινε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας την αντίδραση της Ν.Δ. «Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας παραπέμπει σε διαδικτυακό τρολ: "Ο Πολάκης καπνίζει"» πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr
Το άρθρο: "Τι θα γινόταν αν…" του Αλέξη Τσίπρα στο efsyn.gr

X Æ A-12: Ο Έλον Μασκ και η σύντροφός του εξηγούν το όνομα του γιου τους 

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, και η  32χρονη τραγουδίστρια από τον Καναδά και σύντροφός του, Grimes, μαγνήτισαν το ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωση του ονόματος του νεογέννητου γιου τους, το οποίο είναι «X Æ A-12». Πρόκειται για το το πρώτο παιδί του ζευγαριού, με τον 48χρονο Μασκ να έχει γίνει πατέρας ακόμη πέντε φορές.

Όπως εξήγησε η Grimes -το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Κλερ Μπουσέ-, το «Χ» είναι η άγνωστη μεταβλητή που χρησιμοποιείται στα μαθηματικά, ενώ το «Æ» είναι ο τρόπος με τον οποίο η ίδια προφέρει το Ai, που –όπως συμπλήρωσε– παραπέμπει στην αγάπη και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Έλον Μασκ, απέδωσε δε τα εύσημα στη σύντροφό του που εμπνεύστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ονόματος, προσθέτοντας πως η δική του συμβολή ήταν το «Α-12», το οποίο είναι  ο πρόδρομος του αγαπημένου αεροσκάφους του ζευγαριού SR-71.

Πάντως, το ασυνήθιστο όνομα που έδωσε το ζεύγος στον γιο του θα μπορούσε να «σκοντάψει» στη νομοθεσία της Καλιφόρνια, η οποία ορίζει πως τα ονόματα πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο τους 26 χαρακτήρες που διαθέτει το αλφάβητο της αγγλικής γλώσσας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου