14 Μαΐου 2020

Ο Mark Cuban για την αξιοποίηση των ανέργων του κορωνοϊού

Με το ποσοστό της ανεργίας στην Αμερική να βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο από τη "Μεγάλη Ύφεση”, ο ντόμπρος δισεκατομμυριούχος Mark Cuban εγκαλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ γιατί δεν κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους άνεργους εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Παράλληλα κάνει τις δικές του προτάσεις για την αξιοποίηση των ανέργων της πανδημίας

«Εξηγήστε μου γιατί, με 50 εκατομμύρια ανέργους ή υποαπασχολούμενους, η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει και δεν εκπαιδεύει εκατομμύρια για να αναλάβουν το έργο της ανίχνευσης/παρακολούθησης και της φροντίδας/υποστήριξης του κόσμου, αλλά και το έργο της απολύμανσης;» έγραψε ο Cuban σε ένα tweet-φωτιά στις 3 Μαΐου.

Mark Cuban @mcuban
Explain to me why in the midst of 50m people unemployed or under-employed, the gov isn’t hiring and training MILLIONS to do Tracking/Tracing, Caring/Supporting at risk populations and sanitization work? And now is the time to train/pay stay at home parents/caregivers as well


Την επόμενη ημέρα στηλίτευσε τους πολιτικούς για την αδράνεια τους: «Αλλά οι γερουσιαστές μας, τα μέλη του Κογκρέσου και ο Πρόεδρος δεν κάνουν (τίποτα), από ό,τι μπορώ να δω, εκτός από το να ψάχνουν κάποιον να κατηγορήσουν. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν ξέρουμε ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις, αλλά σίγουρα θα ήταν ωραίο να είμαστε σε θέση να κάνουμε μια συζήτηση για τις επιλογές (που έχουμε)»

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA Dallas Mavericks πιέζει τώρα για ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα θέσεων εργασίας, καθώς και την επέκταση των AmeriCorps (σ.σ. πρόγραμμα κοινωνικού εθελοντισμού που χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση) και του Peace Corps (σ.σ. πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας που τρέχει η κυβέρνηση). Ο Cuban δεν είχε σκεφτεί τις "εγγυημένες" θέσεις εργασίας ποτέ πριν την πανδημία, αλλά πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναζωογονηθεί η καταναλωτική ζήτηση.

«Το να είσαι έξυπνος επιχειρηματίας, το να είσαι καλός καπιταλιστής σημαίνει να προσαρμόζεσαι ώστε να αντιμετωπίσεις την κατάσταση που αντιμετωπίζεις. Σημαίνει ότι είσαι προσαρμοστικός, ευστροφος, ευέλικτος και σίγουρα δεν είσαι δογματικός», απάντησε ο Cuban σε συνέντευξη μέσω email στο Forbes και πρόσθεσε: «Σήμερα, αντιμετωπίζουμε μια μοναδική κατάσταση. Πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι. Δεν ανησυχείς για τις "ταμπέλες”. Κάνεις ό,τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε έξυπνος επιχειρηματίας, βρίσκεις τη λύση στο πρόβλημα και την εκτελείς», σημείωσε. 


Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Forbes, για την πραγματική αναζωογόνηση της οικονομίας, αναφέρει: «Ο καλύτερος τρόπος για να αναζωογονηθεί πραγματικά η οικονομία είναι να δημιουργηθεί καταναλωτική ζήτηση και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επαναφέρουμε εκατομμύρια ανθρώπους στη δουλειά μέσω ενός ομοσπονδιακού προγράμματος εργασίας που επικεντρώνεται αρχικά στην πρόσληψη και εκπαίδευση ατόμων που θα συνδράμουν τον τομέα της υγείας μέσω ενός "ανώνυμου” προγράμματος παρακολούθησης, ανίχνευσης και ελέγχου (σ.σ. κρουσμάτων ή ύποπτων κρουσμάτων) αλλά και ενός προγράμματος συλλογής και ανάλυσης δεδομένων είναι απαραίτητα. Αυτό θα μπορούσε να εξασφαλίσει εργασία σε εκατομμύρια ανθρώπους και να προσφέρει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη και ζήτηση»

Πηγή: capital.gr/forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου