13 Μαΐου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 13.5.2020

Άδωνις Γεωργιάδης στον Συριζα: «Είστε παντελώς άσχετοι». «Και έχετε κυβερνήσει την Ελλάδα τεσσεράμισι χρόνια, είναι θαύμα που έχει μείνει το κτήριο της Βουλής όρθιο!»

Σε ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτή του Συριζα, για την επιστρεπτέα προκαταβολή σε επιχειρήσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως βγάζει ανακοινώσεις χωρίς να έχει καταλάβει ούτε πως βγαίνουν τα στοιχεία. "Πάμε, λοιπόν, τώρα για να καταλάβουμε τι είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή, διότι αν δεν έχετε καταλάβει αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ , εσείς που είστε και τραπεζικός, έχουμε φοβερό πρόβλημα" σημείωσε μιλώντας στη Βουλή και εξήγησε: 

«Στο Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα. Λέγεται "My Business Support". Μπαίνετε μέσα και βλέπετε. Τι γίνεται από αυτή την ηλεκτρονική πλατφόρμα; Κάθε λεπτό που περνάει μετράει το ρολόι πόσες επιχειρήσεις εγκρίνονται και παίρνουν τα λεφτά. Την ώρα που έβγαλε την ανακοίνωση ο κ. Νίκος Παππάς, είχαν πάρει τα λεφτά 8.600 επιχειρήσεις. Μέχρι να του απαντήσει ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας μία ώρα μετά, στις 8 το βράδυ, οι επιχειρήσεις είχαν γίνει 22.400. Σήμερα, αν πατήσετε Google στο κινητό σας στο "My Business Support", θα έχουν πάει σχεδόν 35.000 και μέχρι το βράδυ 60.000! Δεν το έχετε καταλάβει ακόμα αυτό! Δηλαδή, είστε παντελώς άσχετοι!
Πάμε λίγο να το εξηγήσουμε: 91.000 επιχειρήσεις από τις 110.000 που έκαναν αίτηση θα πάρουν τον μήνα Μάιο, μέσα στην εβδομάδα, 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Τον Ιούνιο θα πάρουν άλλο 1 δισεκατομμύριο ευρώ!
Πάμε τώρα, στο παράδειγμα, να το εξηγήσουμε. Μία επιχείρηση με τέσσερις εργαζόμενους δεν θα πάρει 933 ευρώ, που γράφει κ. Παππάς, θα πάρει by default, από τον αλγόριθμο, τέσσερα χιλιάρικα κατ’ ελάχιστον! Αυτά τα γράφει η πλατφόρμα, μπαίνεις, δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός, δεν χρειάζεται να είσαι Βουλευτής, δεν χρειάζεται να είσαι τομεάρχης, δεν χρειάζεται να είσαι τραπεζικός. Απλώς χρειάζεται να ξέρεις το Google search και να μπεις στην πλατφόρμα.
Εάν αυτά, κυρία Καφαντάρη, δεν τα έχετε καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ και έχετε κυβερνήσει την Ελλάδα τεσσεράμισι χρόνια, είναι θαύμα που έχει μείνει το κτήριο της Βουλής όρθιο!
».

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου