21 Μαΐου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 21.5.2020

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής σήμερα:
Κ. Κυρανάκης σε Π. Πολάκη: «Είσαι κότα»!
Π. Πολάκης σε Κ. Κυρανάκη: «Είσαι προβοκάτορας».

Πενιχρό το ποσό των 2 δισ. δολαρίων που δεσμεύτηκε να δώσει το Πεκίνο για την καταπολέμηση της πανδημίας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. 

Επεισόδιο 
Κυρανάκη - Πολάκη
Ένταση προκλήθηκε κατά την εξέταση του Παύλου Πολάκη από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου - Novartis όταν ο μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη. «Είσαι προβοκάτορας. Φεύγω» είπε ο Πολάκης και αποχώρησε από την αίθουσα. «Είσαι κότα» του ανταπάντησε ο Κυρανάκης. 
Το επεισόδιο κλιμακώθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας έσπρωξε τον Κυρανάκη. Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο αργότερα και ο Πολάκης επέστρεψε στην αίθουσα προκειμένου να συνεχίσει την κατάθεσή του. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο διάλογος του Παύλου Πολάκη με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη ήταν ο εξής: 
– Κυρανάκης: Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο; 
– Πολάκης: Είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του 
– Κυρανάκης: Δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό Δικαιοσύνης; 
– Πολάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκο, Λιβάνιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό; 
– Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς. 
– Πολάκης: Δεν θα δεχτώ άλλες ερωτήσεις απ’ αυτόν. 
Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη τη στιγμή ο Κυρανάκης κατευθύνθηκε προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρέμεναν καθιστοί αλλά διαμαρτύρονταν για τις ερωτήσεις του. «Είστε κότες κι εσείς. Είστε όλοι κότες», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Τότε ο Γιάννης Γκιόλας σηκώθηκε και τον έσπρωξε, λέγοντας «φύγε και σταμάτα να φωνάζεις πάνω από τα κεφάλια μας». 
Πηγή: protagon.gr 

Πομπέο: Πενιχρό το ποσό των 2 δισ. δολαρίων που δεσμεύτηκε να δώσει το Πεκίνο.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εξαπέλυσε σήμερα νέα βέλη ενάντια στην Κίνα για τον νέο κορονοϊό, χαρακτηρίζοντας το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δεσμεύτηκε να δώσει το Πεκίνο για την καταπολέμηση της πανδημίας «πενιχρό» σε σύγκριση με τις εκατοντάδες χιλιάδες ζωές που χάθηκαν και τα τρισεκατομμύρια δολάρια ζημιάς. 
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με αποχώρηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας χαρακτηρίζοντας αυτόν «μαριονέτα της Κίνας»
«Ανυπομονώ να δω να εκπληρώνουν αυτή τη δέσμευση των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Πομπέο. «Οι συνεισφορές της Κίνας στην καταπολέμηση της πανδημίας είναι πενιχρές σε σύγκριση με το κόστος που έχει επιφέρει στον κόσμο».
«Αυτή η επιδημία έχει κοστίσει περίπου 90.000 ζωές Αμερικανών, παγκοσμίως 300.000 ζωές. Η ζημιά μπορεί να φτάσει τα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, κόστος που επέφεραν στον κόσμο οι αποτυχίες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε και αυτά:
Τα «Ωραία» της Ημέρας 20.5.2020
Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.5.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου