24 Μαΐου 2020

Handelsblatt: Αγοράστε τώρα στην Ελλάδα

Εκτιμήσεις και προτάσεις για την ελκυστική αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από την Handelsblatt 

H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στις επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία του κορωνοϊού στις εξοχικές κατοικίες εκτιμώντας πως μακροπρόθεσμα οι τιμές τους θα μπορούσαν να ανέβουν, μια και οι ξένοι αναζητούν περιοχές όπου η κατάσταση εξελίσσεται καλά. 

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της Καθημερινής και της διαδικτυακής σελίδας Spitogatos.gr σύμφωνα με τα οποία η ζήτηση αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 19,3% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. «Και ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση από τη Γερμανία». 

Η εφημερίδα σημειώνει: «Από τότε που ανέκαμψε η Ελλάδα από την δεκάχρονη οικονομική κρίση της, ρέει άφθονο ξένο κεφάλαιο στις εξοχικές κατοικίες… Η στιγμή είναι η κατάλληλη, δηλώνει ο Ντιρκ Ράινχαρντ από το δικηγορικό γραφείο MStR-Law, το οποίο συμβουλεύει Γερμανούς αγοραστές ακινήτων. Επειδή οι αγοραστές δεν μπορούν να κινηθούν και έχει μειωθεί η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις όπως Airbnb, οι τιμές έχουν συμπιεστεί. "Σαν αγοραστής πρέπει τώρα να διαπραγματευθείς σκληρά και να αγοράσεις γρήγορα πριν ανέβει η ζήτηση" συμβουλεύει ο δικηγόρος».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα είναι περιζήτητες και ως επένδυση. Ωστόσο παρεμβάσεις της κυβέρνησης προκαλούν ανασφάλεια. Ζητά μείωση των ενοικίων κατά 40% για όσους επλήγησαν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μια μεγάλη παρέμβαση στην ελευθερία σύναψης συμβολαίων».

Πηγή: Deutsche Welle 

Σημείωση: Η Handelsblatt είναι καθημερινή οικονομική εφημερίδα του Ομίλου Holzbrink στη Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1946 και έχει την έδρα της στo Ντύσσελντορφ. Συνεργάζεται με το The Wall Street Journal και έχει κυκλοφορία πάνω από 140.000 φύλλα καθημερινά και πάνω από 87.000 συνδρομητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου