17 Μαΐου 2020

«Nature Photographer of the Year 2020»: Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Nature Photographer of the Year 2020» που διοργανώνει σε ετήσια βάση η γερμανική εταιρεία Φωτογραφίας Φύσης (German Society for Nature Photography - GDT). Γενικός νικητής ο Peter Lindel με «Το όνειρο ενός λαγού». 

«Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ψηφοφορία δεν διεξήχθη κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, αλλά ολοκληρώθηκε στο διαδίκτυο για πρώτη φορά στην ιστορία της ‘’Gesellschaft für Naturfotografie’’ με μεγάλη συμμετοχή των μελών μας», ανέφερε η οργάνωση.

Οι φωτογράφοι διαγωνίστηκαν σε επτά κατηγορίες: «Πουλιά», «Θηλαστικά», «Άλλα Ζώα», «Φυτά και Μύκητες», «Τοπία», «Το Στούντιο της Φύσης» και τέλος στην ειδική κατηγορία «Νερό».

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 5.046 φωτογραφίες. Μετά από την κριτική επιτροπή, κλήθηκαν τα μέλη της GDT να επιλέξουν δέκα φωτογραφίες για κάθε μία από της επτά κατηγορίες.

Γενικός νικητής της διοργάνωσης για το 2020 αναδείχθηκε ο Peter Lindel, από το Ντόρτμουντ, με μία φωτογραφία ενός ευρωπαϊκού λαγού. Ο Peter Lindel είναι ένας παθιασμένος φωτογράφος ο οποίος επικεντρώνεται τόσο στην τοπική, όσο και στην αφρικανική πανίδα. 



«Το όνειρο ενός λαγού». 


«Αυτή η φωτογραφία ‘’Το όνειρο ενός λαγού’’ τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2019 όταν μετά από μήνες αναζήτησης μιας κατάλληλης τοποθεσίας με οδήγησε σε έναν χωματόδρομο, ο οποίος πρόσφερε το πιο όμορφο πρωινό φως, υπέροχη βλάστηση και… τρεις λαγούς. Ονειρικός, περίεργος, προσεκτικός, ανήσυχος. Αυτά είναι τα επίθετα που βρίσκω να περιγράφουν την έκφραση του ‘’λαγού μου’’ καλύτερα.

Ενώ ο μεγάλος αριθμός λαγών που συνήθιζα να εντοπίζω κάθε πρωί στο δρόμο μου για δουλειά, στα χωράφια και τα λιβάδια βόρεια του Ντόρτμουντ, με ώθησε πριν από δώδεκα χρόνια να εξερευνήσω αυτήν την περιοχή με τη φωτογραφική μου μηχανή, τώρα έχει γίνει όλο και περισσότερο χρονοβόρο το να βρεις λαγούς και να τους παρουσιάσεις σε μια ελκυστική φωτογραφία.

Είμαι 51 ετών, παντρεμένος με την πιο υπομονετική σύζυγο, πατέρας τριών σχεδόν μεγάλων παιδιών, και η φωτογραφία της φύσης ήταν το πάθος μου για πολλά χρόνια. Επικεντρώνομαι στην τοπική αλλά και στην αφρικανική πανίδα. Εργάζομαι ως ακτινολόγος για παιδιά» ανέφερε ο νικητής του διαγωνισμού, Peter Lindel.

Κάποιες ακόμη από τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν: 

Jens Cullmann. Νικητής στην κατηγορία «Άλλα Ζώα» με τη φωτογραφία "Κίνδυνος στη λάσπη. Κροκόδειλος σε μια πισίνα ξήρανσης".

Henry Jager. 3η θέση στην κατηγορία «Άλλα Ζώα» με τη φωτογραφία "Σχολή σκουμπριού". Η φωτογραφία λήφθηκε στα Νησιά Κόκος.

Britta Strack. Η νικητήρια φωτογραφία "Το παιχνίδι του νερού" στην κατηγορία «Νερό». Hraunfossar, Ισλανδία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου