24 Μαΐου 2020

Ο σκύλος του «The Artist» βραβεύτηκε στις Κάννες

O Άγκι, το τζακ ράσελ τεριέ, που κέρδισε την αγάπη όλων από τον ρόλο του στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «The Artist», τιμήθηκε μετά θάνατον, για την καλύτερη σκυλίσια ερμηνεία στην 20ετή ιστορία του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών παίρνοντας το βραβείο «Palm Dog of Palm Dogs». 

Το Palm Dog είναι το βραβείο που πηγαίνει στον καλύτερο σκυλίσιο ρόλο των ταινιών του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ.

«Ο Άγκι θα ήταν πολύ υπερήφανος», είπε ο εκπαιδευτής του Όμαρ φον Μάλερ αποδεχόμενος το τρόπαιο -ένα κολάρο- από το σπίτι του στο Λος Άντζελες έχοντας δίπλα του τον σωσία του Άγκι στην ταινία, τον Ντας.

Ο Άγκι, ο οποίος το 2011 κέρδισε το βραβείο Palm Dog, πέθανε το 2015 σε ηλικία 13 ετών. 


Έγινε διάσημος πρωταγωνιστώντας στο πλευρό του Γάλλου ηθοποιού Ζαν Ντιζαρντέν στην ασπρόμαυρη ταινία που διαδραματίζεται στο Χόλυγουντ μεταξύ του 1927 και του 1932 και εστιάζει στη φθίνουσα πορεία της καριέρας ενός κινηματογραφικού αστέρα του βωβού κινηματογράφου και μιας ανερχόμενης και φιλόδοξης ηθοποιού του ομιλούντος κινηματογράφου. 


Ο Άγκι έγινε ο πρώτος σκύλος που άφησε το αποτύπωμά του δίπλα σε εκείνα της Μέριλιν Μονρό και του Κλαρκ Γκέιμπλ, μπροστά από το «Κινέζικο Θέατρο Γκράουμαν» στο Χόλυγουντ και εμφανίστηκε σε τηλεοπτικά σόου, ενώ παρέστη και στις τελετές απονομής των Χρυσών Σφαιρών και των Όσκαρ. 


Μπορεί το lockdown να κατέστρεψε τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, αλλά ο Τόμπι Ρόουζ, ο διοργανωτής του βραβείου Palm Dog, ήταν αποφασισμένος ο θεσμός να μην ατονίσει.

Πέρυσι ο τίτλος του Palm Dog απονεμήθηκε στον Μπράντι, το πιτ μπουλ που συμπρωταγωνίστησε με τον Μπραντ Πιτ στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Κάποτε στο Χόλυγουντ».

Η φετινή κριτική επιτροπή του Palm Dog, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένους κριτικούς ταινιών, αποφάνθηκε ότι ο Άγκι έδωσε την καλύτερη κινηματογραφική σκυλίσια ερμηνεία της τελευταίας 20ετίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου