20 Μαΐου 2020

MRB: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει το 60%

Προβάδισμα 19,7 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ «δίνει» δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star. Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διπλάσιο ποσοστό έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει το 60% περίπου των ερωτωμένων, ενώ το ποσοστό εκείνων που ζητούν εκλογές άμεσα ή το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο υπερβαίνει το 15%. 
Πιο αναλυτικά:

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα προτίμηση προς την Νέα Δημοκρατία δείχνει το 40% των ερωτηθέντων και προς το ΣΥΡΙΖΑ το 20,3%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5%, το ΚΚΕ με 4,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 3%.


Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 70,6%, έναντι 34,6% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 19,8%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 14,1% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 10,8%.

Στην αξιολόγηση των υπουργών πρώτος έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με ποσοστό 63,7%. Έπονται ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 59,2%, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 57,2%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 57% και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 55,6%.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλει το 59,7% όσων ερωτήθηκαν. Το 16,6% των ερωτηθέντων θέλει να διεξαχθούν σε 1-2 χρόνια, το 7,9% θέλει εκλογές τον Σεπτέμβριο και το 7,7% θέλει προσφυγή στις κάλπες άμεσα. 


Και εμείς αναρωτιόμαστε: Ποιοι είναι αυτοί άραγε και με τι κριτήρια, που απαρτίζουν το μικρό έστω ποσοστό του 7,7%, που θέλουν οι εκλογές να διεξαχθούν εδώ και τώρα εν μέσω πανδημίας; Ακόμα και προγραμματισμένες να ήταν οι εκλογές θα δινόταν, για τους γνωστούς λόγους αποφυγής του συνωστισμού και εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, μια μικρή αναβολή. Επίσης ακόμα και το αίτημα του 7,9% για εκλογές τον Σεπτέμβριο (μήνας κατά τον οποίο το 19,6% πιστεύει ότι θα 
διεξαχθούν) κάτω από τις παρούσες πρωτόγνωρες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες φαντάζει υπερβολικό.

Πηγές: Με στοιχεία από naftemporiki.gr, protothema.gr, star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου