20 Μαΐου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 20.5.2020

Ο Παπαδημούλης, οι αγορές ακινήτων και το υποκριτικό ενδιαφέρον για το προσφυγικό. 
Τραμπ: «Παράσημο» ότι είμαστε πρώτοι σε κρούσματα κορωνοϊού!
Γκουτέρες: Η Αφρική έλαβε «έγκαιρα» μέτρα πρόληψης για την πανδημία, δίνοντας «μαθήματα»! 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης
από δημοσίευμα στο lifo.gr:
Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που φτωχοποίησε εκατομμύρια Έλληνες, εκείνος αγόραζε «κοψοχρονιά» διαμερίσματα με τον μισθό της Ευρωβουλής και όταν ξέσπασε η άλλη κρίση, η προσφυγική, τα μίσθωσε για να βγάλει κέρδος από το προσφυγικό και να εισπράττει από τα λεφτά των προγραμμάτων...
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στην πολιτική φτωχός και θα βγει από αυτήν στα 70 του, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας θητείας του, πλούσιος. 
Ποτέ δεν λογοδότησε για το πώς έκανε όλη αυτή την περιουσία. Κάθε φορά που τον ρωτάνε, απαντάει γενικά και αόριστα, μετά καταγγέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλους, που θέλουν να τον εξοντώσουν, αλλά ποτέ δεν έχει δώσει λογαριασμό. Αφήνει περίπου να εννοηθεί ότι είναι οικονομίες από τον μισθό του ευρωβουλευτή και ότι παλιά είχε εργαστεί και ως μηχανικός και μπορεί να είναι και από κει τα λεφτά κ.λ.π...

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, με ανάρτησή του στο twitter παραπέμπει στο δημοσίευμα αυτό:
GDimitriadis@grigoris_d
Ο Παπαδημούλης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το υποκριτικό ενδιαφέρον για το προσφυγικό - LIFO https://www.lifo.gr/articles/opinions/282911/o-papadimoylis-o-syriza-kai-to-ypokritiko-endiaferon-gia-to-prosfygiko …


Αντιδρώντας, ο 
ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά σήμερα μέσω twitter: 
Dim. Papadimoulis @papadimoulis
Άλλη μια έμπρακτη απόδειξη πως η επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» και η κλιμάκωση της αντιΣΥΡΙΖΑ πολιτικής εκστρατείας, υλοποιείται με σφραγίδα του μεγάρου Μαξίμου! Ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού πρωτοστατεί στην εκστρατεία σπίλωσης, για να χτυπήσει τον @syriza_gr:

Και μια σχετική ανάρτηση χθες του Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter:
Ποιος σατανάς το έφτιαξε αυτό;....

Τραμπ: «Παράσημο» ότι είμαστε πρώτοι σε κρούσματα κορωνοϊού
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε ως «παράσημο» το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό παγκοσμίως. «Το βλέπω σαν, κατά κάποιον τρόπο, να είναι κάτι καλό γιατί σημαίνει ότι είμαστε καλύτερα σε ό,τι αφορά τα τεστ [που διενεργούνται]», δήλωσε στον Λευκό Οίκο.
Στις ΗΠΑ, έχουν σημειωθεί 1.5 εκατομμύριο κρούσματα της Covid-19 και σχεδόν 92.000 θάνατοι, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρωσία με περίπου 300.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. 
Πηγές: 
BBC,  kathimerini.gr

Γκουτέρες: Η Αφρική δίνει «μαθήματα»
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εκτίμησε σήμερα ότι οι ανεπτυγμένες χώρες θα όφειλαν να πάρουν «μαθήματα» από τα «πολύ θαρραλέα προληπτικά μέτρα» που πήραν κάποιες αφρικανικές χώρες για να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.
Χάρη στις αποφάσεις που πήραν «στην αρχή» της κρίσης, η εξάπλωση της πανδημίας έγινε «κατά τρόπο πολύ πιο αργό», τόνισε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό δίκτυο RFI.
Αυτή η «βραδύτητα», επέμεινε, «οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις και οι περισσότερες κοινωνίες της Αφρικής πήραν έγκαιρα πολύ θαρραλέα μέτρα πρόληψης τα οποία παραδίδουν μαθήματα σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες που δεν το έπραξαν».
Με λιγότερους από 3.000 καταγεγραμμένους θανάτους από την COVID-19 επί συνόλου περίπου 88.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, η Αφρική, προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένει - συγκριτικά - αλώβητη από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 320.000 ανθρώπους στον πλανήτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικές αναρτήσεις:
Δ. Παπαδημούλης, εντυπωσιακό πόθεν έσχες
Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.5.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου