30 Μαΐου 2020

Σε Σκίτσα: «I can't breathe»

Ο αστυνομικός πίεζε το γόνατό του στον λαιμό του αφροαμερικανού προκαλώντας του ασφυξία, ενώ εκείνος έλεγε «δεν μπορώ να αναπνεύσω» ("I can't breathe"). Ακολούθησαν
Ταραχές στις ΗΠΑ μετά τον βίαιο θάνατο του Τζορτζ Φλόϊντ στη Μινεάπολη. Εδώ μόνο σε 7 σκίτσα, από τη σκοπιά των Ελλήνων σκιτσογράφων: 

Επάνω αριστερά: Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή". Και το Άγαλμα της Ελευθερίας, με κουκούλα, δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στο tvxs.gr. Στον πυρσό που κρατά το Άγαλμα της Ελευθερίας δεν μπορεί κανείς να αναπνεύσει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού μίλησε για ένα «τραγικό» έγκλημα, στράφηκε μετά εναντίον των «τραμπούκων», των «ταραχοποιών». «Όταν αρχίζουν λεηλασίες, αρχίζουν τα πυρά», διεμήνυσε σε ανάρτησή του στο Twitter, την οποία όμως η διαχείριση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έκρυψε, τοποθετώντας ειδική σήμανση που επισημαίνει πως αποτελούσε εξύμνηση «της βίας».

Λίγες μέρες νωρίτερα, την περασμένη Τρίτη, ο Ντοναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις προεδρικές εκλογές, μετά την άνευ προηγουμένου κίνηση των διαχειριστών του να επισημάνουν δύο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές. Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει κανονιστικές ρυθμίσεις ή ακόμα και να κλείσει εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". Το Twitter στα χέρια του Τραμπ διαμαρτύρεται: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή: Στο βάθρο...

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη. Όταν τα ανθρώπινα δικαιώματα διαβάζονται από τους αστυνομικούς ...ανάποδα!

Σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου. Δύσκολη η αναπνοή στις μέρες μας, με μάσκα ή χωρίς:

Σκίτσο του 
Πέτρου Ζερβού στην «Εφ.Συν.». Επάνοδος στην κανονικότητα με ...πτώση και χωρίς αναπνοή:

Σχετικές αναρτήσεις:
Ταραχές στις ΗΠΑ μετά τον βίαιο θάνατο του Τζορτζ Φλόϊντ στη Μινεάπολη
Ο Τραμπ κατηγορεί το Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις προεδρικές εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου