19 Μαΐου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.5.2020

Αλ. Τσίπρας: Σχεδιάζουν ανοσία αγέλης στην οικονομία!
Taz: Αντί για ευρωομόλογα Γερμανοί τουρίστες!
Ο ΠΟΥ είναι «μαριονέτα της Κίνας!» λέει ο Τραμπ και απειλεί με μόνιμη αποχώρηση από τον Οργανισμό.
Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη για την Covid-19, «τι έχεις να χάσεις;» είπε. 

Αλ. Τσίπρας: Σχεδιάζουν ανοσία αγέλης στην οικονομία 

Kριτική στην κυβέρνηση για τα περιορισμένα μέτρα που πήρε κατά την διάρκεια της κρίσης στον οικονομικό τομέα, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στη εκδήλωση του isyriza με τους νέους του κόμματος, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για τους σχεδιασμούς που, όπως εκτίμησε, έχουν στόχο την "ανοσία της αγέλης στην οικονομία και την περαιτέρω υποβάθμιση της εργασίας". 
"Η αναδιάρθρωση της αγοράς, σημαίνει ότι μία σειρά μικρές επιχειρήσεις έχουν γίνει ζόμπι. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι ανοσία αγέλης στην οικονομία. Όσοι δεν αντέξουν στην κρίση θα κλείσουν, και οι ισχυροί θα ενισχυθούν" είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.
Η σχετική ανάρτηση στο twitter:
Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras @atsipras
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη και γενικευμένη κρίση στην αγορά εργασίας που αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και για την αναδιάρθρωση της αγοράς. Το σχέδιο τους είναι ανοσία της αγέλης στην οικονομία. #ΣΥΡΙΖΑ #iSYRIZA

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕtwitter.com

Taz: Αντί για ευρωομόλογα Γερμανοί τουρίστες 
Στο θέμα των καλοκαιρινών διακοπών αναφέρεται και η Taz του Βερολίνου, η οποία σημειώνει: «Διακοπές στα Κανάρια Νησιά ή στην Ελλάδα σε κάθε περίπτωση θα είναι σύντομα και πάλι εφικτές. Οι προϋποθέσεις εισόδου για τους ταξιδιώτες θα χαλαρώσουν και η καραντίνα μέσα στην ΕΕ θα αρθεί. Η Ευρώπη πράττει και αντιδρά από κοινού. Σίγουρα υπό την πίεση των δέκα ευρωπαϊκών χωρών που είναι τουριστικοί προορισμοί και η οικονομία τους εξαρτάται πάρα πολύ από τον τουρισμό. Αλλά όπως και να έχει, αισθανόμαστε πως είμαστε στο ίδιο καράβι και έχουμε τον ίδιο ορίζοντα. Αντί για ευρωομόλογα Γερμανοί τουρίστες». 
Πηγή: Deutsche Welle
 
Ντ. Τραμπ: Ο ΠΟΥ είναι «μαριονέτα της Κίνας» 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι είναι μια «μαριονέτα της Κίνας», επαναλαμβάνοντας την κριτική του για τον χειρισμό του κορωνοϊού από τον Οργανισμό. «Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. «Είναι μια μαριονέτα της Κίνας» είπε. 
Παράλληλα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απείλησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) ότι: «Εάν ο ΠΟΫ δεν δεσμευθεί σε μείζονες ουσιαστικές βελτιώσεις εντός των επόμενων 30 ημερών, θα καταστήσω την προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης των Ηνωμένων Πολιτειών προς τον ΠΟΫ μόνιμη και θα επανεξετάσω το εάν θα παραμείνουμε μέλος του οργανισμού»
Πηγές: naftemporiki.grkathimerini.gr

Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαφημίζει ως πιθανή «θαυματουργή θεραπεία» για την ασθένεια Covid-19, παρά τις ιατρικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση του ως προληπτικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού.
«Το παίρνω την τελευταία μιάμιση εβδομάδα. Το παίρνω επειδή ακούω πολύ καλά πράγματα». δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους. «Ξέρετε την έκφραση: τι έχεις να χάσεις;» είπε. 

Πηγή: amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου