18 Νοεμβρίου 2018

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 18.11.2018

Επιθέσεις δέχθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" 

Πιο αναλυτικά το ρεπορτάζ των επιθέσεων από την ίδια εφημερίδα:

Την Παρασκευή, εμπόδισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Μεγάλη ένταση την Παρασκευή το πρωί στο Πολυτεχνείο όταν έφτασαν εκεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεντρωμένο πλήθος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους την ώρα που προσπαθούσαν να εισέλθουν για να καταθέσουν στεφάνι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, στράφηκε εναντίον τους και τους προπηλάκισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονταν ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Νίκος Φίλης αλλά και οι Γιώργος Δρίτσας, ο Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μανιός οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να μπουν στον χώρο.

Το Σάββατο, προπηλάκισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο. Αγνωστοι προπηλάκισαν στελέχη από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ όταν περνούσε έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο πλαίσιο της πορείας για το Πολυτεχνείο. Οι άγνωστοι πέταξαν νερά, καφέδες και αυγά σε υπουργούς, βουλευτές, στελέχη και διαδηλωτές από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ήταν ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία. kathimerini.gr 

Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη: Ενταση και χημικά σε εκδήλωση που θα συμμετείχε ο Γαβρόγλου. Επεισόδια ξέσπασαν νωρίς την Κυριακή το απόγευμα έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση στην οποία επρόκειτο να παραστεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα, μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί και γονείς, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και να εισέλθουν στην εκδήλωση για θέσουν ερωτήματα στον υπουργό. Ωστόσο, στο σημείο υπήρχε φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι αποπειράθηκαν να διασπάσουν τον φραγμό και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Λίγο αργότερα η ένταση αποκλιμακώθηκε, ωστόσο οι διοργανωτές αποφάσισαν την οριστική ματαίωση της εκδήλωσης κι ενώ ο υπουργός δεν έφτασε ποτέ στον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου