25 Νοεμβρίου 2018

Το Σκίτσο της Ημέρας 25.11.2018

Κατά την έντονη συζήτηση στη Βουλή για «την ανομία στα Πανεπιστήμια», αντιδρώντας σε όσα του καταλόγιζε ο Κ. Μητσοτάκης, είπε ο Α. Τσίπρας: «Περιγράφετε μια κατάσταση σαν να ζούμε στην Γκόθαμ Σίτι»! Την διεφθαρμένη πόλη όπου, προ Μπάτμαν, κυριαρχούσε το οργανωμένο έγκλημα... Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή".

Κάποια σημεία από την ενδιαφέρουσα "συζήτηση" Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για «την ανομία στα Πανεπιστήμια» την Παρασκευή (23/11) στη συνέχεια. Με στοιχεία από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, protothema.gr

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Το πανεπιστημιακό άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί, καθώς έχει μετατραπεί σε άσυλο παραβατικότητας, ανομίας και βίας», ανέφερε, ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ερώτηση που έχει καταθέσει στον πρωθυπουργό για «την ανομία στα Πανεπιστήμια» και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα, ο μόνος χώρος που δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου είναι το Πανεπιστήμιο». 

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η πολιτεία άλλοτε αδρανεί και άλλοτε φλερτάρει με τη βία, το κράτος είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανομίας και τις συμμορίες που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια» και πρόσθεσε 
ο κ. Μητσοτάκης: «Η ανομία δεν αφορά μόνο την Παιδεία, αλλά και το σύνολο της πολιτικής ζωής, με την ανοχή της κυβέρνησης, η βία και η ανομία που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια εξάγονται στην κοινωνία». 

Περιγράφοντας την κατάσταση υποστήριξε ότι εγκληματικές ομάδες έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών και διακίνηση λαθραίων προϊόντων, ενώ οι συλλογικότητες έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε γιάφκες και ορμητήρια. 

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ως πότε θα συγκαλύπτετε την "ομερτά" της ατιμωρησίας με πράξεις και παραλήψεις, ως πότε θα ανέχεστε παρακρατικές φασιστικές πρακτικές αυτών των ομάδων; Με ποιους είστε; Είστε με τους καθηγητές, τους φοιτητές, και τους εργαζόμενους ή με τις συμμορίες των τραμπούκων και τον υπόκοσμο που έχει διεισδύσει στα πανεπιστήμια;».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να εμφανίσει την κατάσταση στα Πανεπιστήμια σχεδόν ... ιδανική ή τουλάχιστον καλύτερη από πριν, είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Πολιτεύεστε με ψεύτικα στοιχεία και καταστροφολογία παντού. Από τις τοποθετήσεις σας αποδεικνύετε βαθύ μίσος για τη δημόσια σφαίρα».

Ισχυρίζεστε, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ότι επί των ημερών της κυβέρνησής μας έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια, για να συμπληρώσει: «Πρόκειται για διπλό ψέμα. Πρώτον, γιατί όλα τα στοιχεία δείχνουν πως την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης τα κρούσματα είναι μειωμένα και δεύτερον, το βασικό σας επιχείρημα ότι ο νόμος απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας είναι ψευδές. Ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργήματα. Αυτεπάγγελτα μπορεί να επέμβει η αστυνομία, αρκεί να κληθεί».

Ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας μάλιστα ότι η κατάσταση στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη δεν μοιάζει με την Γκόθαμ Σίτι, την διεφθαρμένη πόλη που κυριαρχούσε το οργανωμένο έγκλημα πριν γενηθεί ο Μπάτμαν. «Περιγράφετε μια κατάσταση σαν να ζούμε στην Γκόθαμ Σίτι. Αυτή με τον Μπάτμαν» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου