14 Νοεμβρίου 2018

Ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς Σημίτη και Χρυσοχοΐδη

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξεως Μιχ. Χρυσοχοΐδη ζήτησε η "Αρχή Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες". "Η έρευνα είναι ευπρόσδεκτη, δεν έχω τίποτα να κρύψω" απαντά ο κ. Σημίτης. Για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου έκανε λόγο ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, γεγονός που επιβεβαιώνεται αρμοδίως από την Αρχή. Η παραγγελία για το άνοιγμα των λογαριασμών έγινε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κατάθεση γάλλου στελέχους της εταιρείας που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Εκτός από τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού η Αρχή έχει ζητήσει και το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλαίσιου. 

Παράλληλα ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Σπύρο Σημίτη με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800 χιλιάδων ευρώ για τα οποία ήδη διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σε κάθε περίπτωση η παραγγελία της Αρχής, όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, δεν σημαίνει κατ" ανάγκη ύποπτη ροή χρήματος πολύ περισσότερο δεν ισοδυναμεί με ευρήματα ποινικώς αξιολογήσιμα . Ο δρόμος όπως λένε οι ίδιες είναι μακρύς.

Το έγγραφο της Αρχής για το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη και των υπόλοιπων έξι προσώπων απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) καθώς και στην Attica Bank, και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα! 


Αντιδράσεις: 

Κ. Σημίτης: Δεν με αγγίζει η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου.  
Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα ο κ. Σημίτης σχολίασε ότι εναι ευπρόσδεκτος ο έλεγχος επειδή δεν έχει να κρύψει τίποτε, ενώ απέδωσε, τα όσα λέγονται εις βάρος του, σε συκοφαντίες.
Συγκεκριμένα 
ο κ. Σημίτης δήλωσε: «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται». 

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Παιχνίδια δικαστικών λειτουργών. 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι έχουν ανοιχτεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί: «Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. «Να ξέρουν όμως» πρόσθεσε, «ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και βάζουν στο κάδρο και τη σύζυγο του και τον αδελφό του για μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας «Θαλής» που ενδιαφερόταν για το C4I, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν.

Ε. Βενιζέλος: Ματαιοπονούν αλλά εκτίθενται και εκθέτουν τη δικαιοσύνη αναφέρει σε αναρτησή του στο twitter:
Evangelos Venizelos‏ @EVenizelos
Ξεκινά η διαδικασία συναινετικής υποτίθεται αναθεώρησης κ πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κ. Σημίτη. Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν αλλά εκτίθενται & εκθέτουν τη δικαιοσύνη #vouli


Α. Λοβέρδος: Έχουν χάσει κάθε μέτρο ηθικής και πολιτικής αντίληψης αναφέρει σε αναρτησή του στο twitter:
Andreas Loverdos‏ @a_loverdos
Άνοιγμα λογαριασμών πρώην Π/Θ Κώστα Σημίτη και πρώην Υπ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Έχουν χάσει κάθε μέτρο ηθικής και πολιτικής αντίληψης. Είναι αξιοθρήνητοι! 

Πηγές: tanea.gr, skai.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου