27 Νοεμβρίου 2018

Τέταρτες στον κόσμο δύο ελληνικές ομάδες στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Την τέταρτη θέση κατέκτησαν δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στην Ταϊλάνδη, ενώ σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν τρεις ακόμη ομάδες από την Ελλάδα.

Στην φετινή διοργάνωση με θέμα «Food Matters», οι ελληνικές ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την υδροπονία και τις έξυπνες καλλιέργειες, συμβάλλοντας στον στόχο των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της φτώχιας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν συνολικά 12 ομάδες, οι οποίες ξεχώρισαν στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο, με διοργανωτή τον WRO Hellas και στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

«Ήταν μια εμπειρία ζωής. Οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, τελικά απέδωσαν και καταφέραμε εν τέλει να ξεπεράσουμε χώρες “τιτάνες” στον χώρο αυτό, όπως η Ιαπωνία, η Ινδία και η Κορέα», δήλωσαν οι Rest in PC’s, που μαζί με τους Autonomous robotic aquaponics κατόρθωσαν να βρεθούν στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, κατακτώντας την τέταρτη θέση παγκοσμίως στις κατηγορίες Open Γυμνασίου και Open Λυκείου αντίστοιχα. 


Στην πρώτη 16άδα παγκοσμίως βρέθηκε και η ομάδα ET-Team η οποία διαγωνίστηκε στην κατηγορία Regular Λυκείου, που είναι η πιο απαιτητική και ανταγωνιστική κατηγορία της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στην κατηγορία Ρομποτικού Ποδοσφαίρου (WRO Football), ξεχώρισε η ομάδα bitbot, φθάνοντας στις πέντε καλύτερες ομάδες της τελικής παγκόσμιας κατάταξης.

Η χώρα μας διακρίθηκε και στην πιλοτική κατηγορία WeDo Challenge (Regular), για μικρές τάξεις δημοτικού, όπου η ομάδα RoboEinsteins κατέκτησε την 1η θέση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου