19 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Στουρνάρας: Βάναυση θεσμική εκτροπή από τον Π. Πολάκη

«Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή» αναφέρει σε δήλωσή του σήμερα ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ηχογράφηση και τη διαρροή μέρους της συνομιλίας που είχε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή έγινε χωρίς τη συναίνεσή του κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και καλεί τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές να επέμβουν αυτεπαγγέλτως. Τέλος καλεί τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Η δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος 

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας προέβη σήμερα (
19/02/2019) στην ακόλουθη δήλωση:

«Στα τέσσερα και πλέον χρόνια που έχω την τιμή να μου έχει ανατεθεί η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφεύγω, για προφανείς λόγους, δηλώσεις που θα μπορούσαν να τύχουν πολιτικής εκμετάλλευσης. Πόσο μάλλον όταν, εκ της θέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους του Ευρωσυστήματος, υποχρεούμαι να ασκώ την εποπτεία μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η πρωτοφανής, ωστόσο, χθεσινή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου, με υποχρεώνει να προβώ σε αυτονόητες διευκρινίσεις, αλλά και ενέργειες.

Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον. Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως. Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή. Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.» 

Είχε προηγηθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης νέα ανάρτησή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη στο Facebook: 

Π. Πολάκης προς Γ. Στουρνάρα: Θα περιμένω τρεις μέρες και μετά θα'ρθω να τα πούμε από κοντά

Θα περιμένει τρεις μέρες να ελέγξει ο διοικητής της ΤτΕ και τα άλλα δάνεια, στα οποία αναφέρθηκε κατά την συνομιλία τους, σημειώνει ο κ. Πολάκης διαφορετικά «θα ’ρθω από εκεί να κουβεντιάσουμε από κοντά» αναφέρει.

Η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:

«- Και τώρα παλικάρια των βόθρων της "ενημέρωσης" που βγάλατε της ψυχής σας τη χολή δυο μέρες; Πιείτε την πορτοκαλάδα σας…
- Και τώρα κύριε Αρχιτραπεζίτα;;
Θα περιμένω τρεις μέρες να ελέγξετε και τα δάνεια που σας είπα στο τηλέφωνο. Μετά, αν δεν, θα’ρθω από κει να κουβεντιάσουμε από κοντά...
Η δολοφονία χαρακτήρα, η αλήτικη επίθεση εναντίον σε μένα και στην οικογένεια μου που εκτυλίχθηκε αυτές τις μέρες από όλο το σύστημα της διαπλοκής, δεν θα περάσει έτσι απλά κύριε Στουρνάρα! Έχετε ευθύνη να ελέγξετε με τον ίδιο τρόπο που κάνατε για μένα και τα άλλα τέσσερα δάνεια που σας είπα (καταρχήν)!». 

-Και τωρα παληκάρια των βόθρων της "ενημερωςης" που βγάλατε της ψυχής σας τη Χολη δυο μερες;;;;; Πιείτε την πορτοκαλάδα σας......
-Και τωρα κύριε Αρχιτραπεζιτα;;
Θα περιμενω 3 μερες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας ειπα στο τηλεφωνο....Μετα ,αν δεν ,....θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε απο κοντα...
Η δολοφονία χαρακτήρα ,η αλήτικη επίθεση εναντίον σε μένα και στην οικογένεια μου που εκτυλίχθηκε αυτές τις μερες απο ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ,δεν θα περάσει ετςι απλα κύριε Στουρναρα !!! ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 4 ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ!!!!(κατ'αρχην)

Πηγές: bankofgreece.gr 
και facebook.com
To σκίτσο είναι της Έφης Ξένου (από Τα Νέα)

Σχετική ανάρτηση: Ηχογραφημένο διάλογό του με τον Γ. Στουρνάρα διέρρευσε ο Π. Πολάκης (18.02.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου