24 Φεβρουαρίου 2019

Γελοιογραφίες: Ο Πολάκης εν δράσει!

Το χαρακτήρα του «νταή» της κυβέρνησης, ο οποίος απαντά με φωνές, απειλές, αναρτήσεις, πάντα σε «μπρουτάλ» ύφος και χωρίς «τακτ» έχει υιοθετήσει από την αρχή της καριέρας του στο υπουργείο Υγείας, ως αναπληρωτής υπουργός, ο Παύλος Πολάκης. Είναι «εκτός ορίων» η συμπεριφορά του Πολακη; Οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στην «αυθεντικότητά» του και στην «επιμονή» του να λέει τα πράγματα «όπως είναι». Οι επικριτές του τον χαρακτηρίζουν «άξεστο», «κυνικό», «υβριστή» και πολλά άλλα (από Έργα και ημέρες Πολάκη).
Εδώ η πρόσφατη δράση του Παύλου Πολάκη σε 10 σκίτσα:

 
Επάνω αριστερά σκίτσο της Έφης Ξένου στα "Νέα". Είναι γνωστή η πρόσφατη ιστορία με το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank και το τηλεφώνημα που ακολούθησε του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, με τον τελευταίο να καταγγέλλει «παρέμβαση υπουργού στο έργο του». 

Τραμπάκουλας και Πολάκης. Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (19.2.2019):

Εκτός των άλλων ...καπνίζει! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (19.2.2029)


Είπε ότι τον γράφει! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (20.02.19): 

Τσίπρας και Πολάκης. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (21.2.2019):

Β. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει θέμα Πολάκη. Υπάρχει θέμα Τσίπρα
«Δεν υπάρχει θέμα Πολάκη. Υπάρχει θέμα Τσίπρα. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει και υιοθετεί το στυλ αυτό. Το ύφος της εξουσίας είναι αντίστοιχο του ήθους της» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος στην εφημερίδα «Πρωινή» της Καβάλας. 
22 Φεβρουαρίου 2019

Βοσκοτόπι! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr (22.2.2019):

Ο Τσίπρας προσπαθεί να συγκρατήσει τον Πολάκη την στιγμή που επιχειρεί διεύρυνση προς το "Κέντρο" ενόψει των εκλογών. Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (22.2.2019):

Τσίπρας, Πολάκης και ...ποίηση. Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών (22.2.2019):

Στις αρχές του μήνα ο Π. Πολάκης βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης, χόρεψε το βαρύ ζεϊμπέκικο, στο τραγούδι «βρέχει φωτιά στην στράτα μου», με τσιγάρο στο στόμα και ακολούθησε η ανάρτηση: «Ετςι για να σκάσουν οι εχθροί μας!!!!». (Από Ήρθαν και τα ζεϊμπέκικα του Πολάκη!). Δυο σχετικά σκίτσα:

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (7.2.2029)

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr (11.2.2019):

Σχολιάζοντας την συμπεριφορά του Πολακη ο Διονύσης Σαββόπουλος δήλωσε σε σκωπτικό τόνο: «Στην γειτονιά μου όταν ήμουν μικρός φέρνανε μια αρκούδα για να χορεύει να κάνει την Βουγιουκλάκη και ο αρκουδιάρης μου θυμίζει τον Πολάκη. Έχουν μια ομοιότητα» (21.02.2019 στον ΣΚΑΪ). 

Σαββόπουλος σε Πολάκη. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (24.02.19): 

Εντύπωση προκαλεί και άρθρο στην φιλοκυβερνητική "Εφημερίδα Συντακτών" (16.02.2019) σχετικά με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, με τον τίτλο «Σαχλαμαρόμαγκας», όπου  ο συντάκτης, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Καβαλημένο καλάμι, αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι». Και καταλήγει: «Εξακολουθεί να κάνει ζημιά στο κόμμα του, νομίζοντας πως ωφελεί τον εαυτό του. Σαχλαμαρόμαγκας!».

Σχετικές πρόσφατες αναρτήσεις σε σκίτσα με Πολάκη:
Το Σκίτσο της Ημέρας 21.2.2019
Η Γελοιογραφία της Ημέρας 19.2.2019
Η Γελοιογραφία της Ημέρας 18.2.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου