23 Φεβρουαρίου 2019

DW: Σκιτσογράφοι κατά του Brexit

Έξι σκίτσα από ισάριθμους σκιτσογράφους κατά του Brexit από τη Deutsche Welle:

Μπρους Ίνγκμαν: Περιμένετε κι εμένα, μη φεύγετε!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα λεωφορείο, έτοιμο να ξεκινήσει - ακόμη περιμένει όμως. Ένας αργοπορημένος μουσικός τρέχει με την ελπίδα ότι προλαβαίνει. «Ελπίζω να μην είναι ήδη πολύ αργά και να νικήσει η λογική», σχολιάζει ο Μπρους Ίνγκμαν από το Μάντσεστερ.

Γιούντιτ Κερ: Εμπρός λοιπόν, Ευρώπη!
Η Γιούντιτ Κερ στέλνει την Τίγρη και το Γάτο, δύο από τους πιο γνωστούς της χαρακτήρες, ταξίδι στην Ευρώπη. Χαρούμενοι, με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανεμίζει ξεκινούν... Η Κερ, Γερμανοεβραία 91 ετών, είναι μία από τις πιο γνωστές σκιτσογράφους στη Γερμανία. 

Πόλι Ντάνμπαρ: Η δεσποινίς Ευρώπη. 
Μία όμορφη γυναίκα με κυματιστά μαλλιά αγκαλιάζει με αγάπη τα χαρούμενα παιδάκια - έτσι φαντάστηκε η βρετανίδα σκιτσογράφος Πόλι Ντάνμπαρ την Ευρώπη. Μόνο ένα μικρό παιδάκι, ντυμένο με τη σημαία της Μ. Βρετανίας, στέκεται λυπημένο και μόνο στην άκρη.

Έμιλι Γκράβετ: τσένταρ ή παρμεζάνα; 
Ένα ποντίκι βρίσκεται παγιδευμένο κάτω από ένα γυάλινο βάζο κρατώντας ένα κομμάτι αγγλικό τυρί. Με την άκρη του ματιού του κοιτάει το πιάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεχυλίζει από τυριά: έτσι φαντάστηκε η Αγγλίδα Έμιλι Γκαβέτ την κατάσταση της Αγγλίας λίγο πριν την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τε Τσονγκ-Κινγκ: Μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο ψηλά! 
Τα κράτη της Ευρώπης είναι ακροβάτες και προσπαθούν να ισορροπήσουν επάνω στον... ευρωπαϊκό ταύρο. Ένα δύσκολο εγχείρημα και ένα εντυπωσιακό νούμερο που απαιτεί συνεργασία. «Όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε ακόμη ψηλότερα» τονίζει ο σκιτσογράφος Τε Τσονγκ-Κινγκ.

Άξελ Σέφλερ: Η σοφία της ευρωπαϊκής κουκουβάγιας. 
Ο Άξελ Σέφλερ, μετά τις κλασικές πλέον παιδικές εικονογραφήσεις του Γκράφαλο, του Τικ και της Τέλας, είχε την ιδέα να σχεδιάσει ένα ευρωπαϊκό οικόσημο. Γεννημένος στο Αμβούργο, ζει εδώ και 30 χρόνια στο Λονδίνο, στο οποίο όμως, όπως σημειώνει, δε νιώθει πλέον σπίτι του. 

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου