14 Φεβρουαρίου 2019

Π. Καμμένος: Βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους

Πάνος Καμμένος στον ΣΚΑΪ: Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Μου την είχαν στημένη. Ο Κοτζιάς παρέσυρε τον Πρωθυπουργό. Είναι προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε... 

«Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις» ανέφερε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο 
ΣΚΑΪ.

«Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» υπογράμμισε και συνέχισε: «Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ που τον έκανα δύο φορές υπουργό και δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός. Ούτε ο κ. Κουίκ, ούτε η κ. Κουντουρά έλεγαν να δοθεί ο όρος "Μακεδονία" στη γειτονική χώρα. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών». 

«Τα πράγματα είναι στημένα. Μου την είχαν στημένη. Η σύγκρουση είναι αληθινή, όπως ήταν και η συνεργασία» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό τόνισε ότι δεν περίμενε τη συμπεριφορά του, «ούτε είχε δώσει τέτοια δείγματα κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης». «Είμαι στενοχωρημένος για τον τρόπο που λειτούργησε απέναντι στους βουλευτές μου και τους εξαγόρασε και το θεωρώ απαράδεκτο» είπε. 

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών που οδήγησε στο «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι ξεκαθάρισε στον Πρωθυπουργό ότι η συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. «Μου υποσχέθηκε ότι τη συμφωνία, ότι και να γίνει, δεν θα τη συζητήσουμε πριν τον Μάρτιο και μου είπε να βοηθήσω στην κυβερνητική σταθερότητα. Το σεβάστηκα. Αλλά τον πίεσε η παρουσία της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και ο Μάρτιος έγινε Γενάρης», είπε.

Ερωτηθείς για το εάν θα χαρακτήριζε «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα που συνομολόγησε στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καμένος απάντησε: «Οποιοσδήποτε πολιτικός ενσυνείδητα παραχωρεί τον όρο "Μακεδονία" που είναι μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε αυτός συμμετέχει σε σχεδιασμούς που μπορούν να χαρακτηριστούν προδοτικοί. Είναι προδοτική η συμφωνία, θεωρώ λάθος του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι συμφωνία που προδίδει τα εθνικά δίκαια και είναι μια συμφωνία προδοτική».

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για κάτι στα χρόνια της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Θα μπορούσα να είχα προλάβει στο θέμα των Πρεσπών και να μην είχα εξαπατηθεί από τον Κοτζιά που είχε προσχεδιάσει ότι έγινε. Εκείνος παρέσυρε τον Πρωθυπουργό. Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα πιο πολύ από τον Κοτζιά
» είπε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «τραγική προσωπικότητα» τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε συμφωνήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ώστε να βγει η χώρα από την ΕΕ. «Ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε. Έφαγε τέτοιες κλωτσιές τον Ιούλιο του 2015 από τον Τσίπρα όταν ανακαλύψαμε ότι ήταν εκείνος που προωθούσε το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit. Από τον κ. Βαρουφάκη γλίτωσε η Ελλάδα, γιατί πήραμε χαμπάρι ότι ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε. Ή ψυχοπαθής είναι ή έπαιζε παιχνίδια των κερδοσκόπων ή υπάλληλος του Σόιμπλε» υπογράμμισε και συνέχισε: «Το 2015 πήγε να περάσει το σχέδιο του Σόιμπλε και το έκανε δουλικά». 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «λάθος» την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφησε μία περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα. Η παρουσία της με ενόχλησε». 

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στον διάδοχό του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Ο κ. Αποστολάκης είναι ένας εξαιρετικός υπουργός. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα προασπίσει τις ελληνικές σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγές: skai.gr , kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου