25 Φεβρουαρίου 2019

Όταν ο κ. Πολάκης διαστρέφει την αλήθεια

«Εγώ γι' αυτό το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων και οδήγησαν τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποιήσεις» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento* ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και προσθέτει γι΄ αυτό και είπα στον κ. Στουρνάρα «ότι στο πλαίσιο του ανεξάρτητου και θεσμικού του ρόλου θα πρέπει να ελέγξει και όλα αυτά τα δάνεια, γιατί αλλιώς δίνει την εικόνα ότι αποτελεί οργανικό στοιχείο της επίθεσης εναντίον μου».

Εξηγώντας τους λόγους που πήρε το δάνειο υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο κ. Πολάκης: «Το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι. Γιατί σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός-χειρουργός και πριν το 2010»

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, όπως τα παρουσίασε στη συνέντευξή του αυτή ο κ. Πολάκης. 

Κάποιες παρατηρήσεις λοιπόν:

1. Την κρατική περιουσία, την περιουσία όλων των Ελλήνων, εκείνος που την έβαλε υποθήκη για το χρέος του Δημοσίου, για 99 μάλιστα χρόνια, δεν ήταν άλλος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Σε ανακεφαλαιοποίηση τις 4 συστημικές τράπεζες (αφού σχεδόν εκμηδένισε την αξία των μετοχών τους) τις οδήγησε τον Νοέμβριο του 2015 η καταστροφική οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με αποκορύφωμα τα capital controls που συσώρευσαν στα πιστωτικά ιδρύματα τρομακτικές ζημιές.

3. Στον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, όπως προκύπτει από τον
Ηχογραφημένο διάλογό του που διέρρευσε, είπε: «Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο». Και επανέλαβε «Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα».

Αποτέλεσμα ήταν να δηλώσει ο Γ. Στουρνάρας ότι «Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί Βάναυση θεσμική εκτροπή»... 

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Στουρνάρα ο κ. Πολάκης επανήλθε δίνοντας και προθεσμία 
«Και τώρα κύριε Αρχιτραπεζίτα; Θα περιμένω τρεις μέρες να ελέγξετε και τα δάνεια που σας είπα στο τηλέφωνο. Μετά, αν δεν, θα’ρθω από κει να κουβεντιάσουμε από κοντά» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. 

4. Δεν μας εξήγησε όμως εκείνα τα προ του 2015 (και όχι προ του 2010) διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απο τα σημερινά του (εκείνα του υπουργού) πως προέκυψαν. «Και επειδή απο τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λογω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου -εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλα χρονια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απο τα σημερινά μου» είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αιτιολογώντας την λήψη του καταναλωτικού δανείου από την Attica Bank.

Τα ερωτήματα λοιπον παραμένουν...

Takis Ant / afirimeno.com
*Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου