17 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Γραμματικάκης: «Πιο πιθανό το μέλλον μου στον ελληνικό ορίζοντα»

Θετική αποτίμηση στη Συμφωνία των Πρεσπών κάνει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ χαρακτηρίζει «μεγίστης σημασίας» τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης. Παράλληλα εστιάζει στην Ελλάδα του ζώντος πολιτισμού και όχι μόνον την Ελλάδα των μνημονίων. Σημειώνει, τέλος, ότι «βλέπει πιο πιθανό το μέλλον του στον ελληνικό ορίζοντα». Πιο αναλυτικά: 

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Γιώργος Γραμματικάκης αναφέρει ότι "είναι προς όφελος και των δύο λαών και του ελληνικού λαού και του λαού που όλη η ανθρωπότητα ως χτες τους αποκαλούσε απλά Μακεδόνες. Τώρα είναι πλέον Βορειομακεδόνες". "Κάθε συμφωνία είναι βέβαια πάντα ένας συμβιβασμός" προσθετει και ως προς τα θολά σημεία της συμφωνίας επισημαίνει: "είναι θολή η αποτύπωση της ιθαγένειας και της γλώσσας, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα μέλλον φιλικής συνεργασίας και πολλά από αυτά τα θέματα θα μπουν στη σωστή τους βάση με τις εκατέρωθεν αμοιβαίες προσπάθειες και των δύο λαών".

Για τη συνταγματική αναθεώρηση ο ευρωβουλευτής αναφέρει: "Είναι μέγιστη η σημασία της συνταγματικής αναθεώρησης και λυπούμαι πολύ όταν βλέπω κομματικές τριβές, κομματικά συμφέροντα γύρω από το μέγιστο αυτό θέμα. Νομίζω ότι υπάρχει ακόμη χρόνος να γεφυρωθούν κάποιες από τις διαφορές. Για παράδειγμα, παρότι εγώ πολλές φορές εκφράζω τις επιφυλάξεις μου για το ρόλο και τη δομή των ιδιωτικών πανεπιστημίων, θεωρώ ότι πρέπει να αρθεί το άρθρο 16 που εμποδίζει την ανάπτυξη των ιδιωτικών πανεπιστημίων με πολύ μεγάλη προσοχή και έλεγχο να προχωρήσει και η Ελλάδα σε αυτό τον επικίνδυνο αλλά και πιθανόν δημιουργικό δρόμο".

Για την πορεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρει ότι διδάχθηκε πολλά για τις αναγκαίες συναινέσεις, ενώ εστιάζει "στην Ελλάδα του ζώντος πολιτισμού και όχι μόνον την Ελλάδα των μνημονίων, των αξιολογήσεων και των εμφυλίων παθών". Με το ίδιο σκεπτικό ολοκληρώνει τη θητεία του, προβάλλοντας τον Θουκυδίδη, την Κρήτη και το δικό του έργο για τη Γέννηση του Σύμπαντος.

Ως προς τα μελλοντικά του σχέδια, ο κ. Γραμματικάκης δηλώνει ότι έχει δεχθεί προτάσεις από πολιτικά κόμματα και μάλιστα πιθανόν να έχει και τώρα. Τέλος σημειώνει: "Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συνεχίσω στην Ευρωπαϊκή Βουλή αλλά από την άλλη πλευρά η καρδιά μου είναι πάντα στην Ελλάδα, στις δυσκολίες, στα επιτεύγματά της και βλέπω πιο πιθανόν το μέλλον μου στον ελληνικό ορίζοντα".

Πηγή (και ολόκληρη η συνέντευξη στο): https://www.amna.gr/home/article/335277/Blepo-pio-pithano-to-mellon-mou-ston-elliniko-orizonta

Σχετική ανάρτηση: Γ. Γραμματικάκης: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει στάση το Ποτάμι στη Συμφωνία των Πρεσπών (16.01.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου