15 Φεβρουαρίου 2019

Νίκος Παπανδρέου: Και ο Χάρρυ Κλυνν έκανε τον Ανδρέα...

«Πολλοί μιμούνται τον Ανδρέα, το έκανε και ο Χάρρυ Κλύνν, αλλά οι αξίες και τα οράματα δεν μπορούν να αντιγραφούν» σχολίασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου, όταν ρωτήθηκε για τη μίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Τσίπρα. 

Εκτίμησε δε ότι θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές «γιατί και τα οικονομικά είναι προβληματικά» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση θέλει να αφήσει σε άλλους τα προβλήματα που δημιούργησε» και ότι «τώρα κάνει υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν γιατί ελπίζει να "τσιμπήσει" στα γκάλοπ».

Ο κ. Ν. Παπανδρέου εξέφρασε, επίσης, την «απόλυτη» διαφωνία του με το με το σενάριο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. «Πώς να συνεργαστούμε με ένα κόμμμα που δεν εκπροσωπεί σε τίποτα τις αξίες τις προδευτικές του ΠΑΣΟΚ; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιδεοληπτικό κόμμα» πρόσθεσε. 

Η σάτιρα: Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή 

Ερωτηθείς για όσους λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σχολίασε ότι «πολλοί μιμούνται τον Ανδρέα, το έκανε και ο Χάρρυ Κλύνν, και τη φωνή του και τις κινήσεις του, αλλά οι αξίες και τα οράματα δεν μπορούν να αντιγραφούν, αν ο κόσμος έπεσε στην παγίδα να ξυπνήσει».

Όταν, δε, ρωτήθηκε «αν στην Ελλάδα το προοδευτικό αφήγημα το έχει ο Τσιπρας;» ο Νίκος Παπανδρέου απάντησε «για μένα δεν το έχει. Επειδή είδα και διαφημίσεις για απόκριες, οι μεταμφιέσεις είναι πολλές αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ουσιαστικές. Δεν αλλάζει επειδή πήραμε μερικούς παλαιούς ΠΑΣΟΚους και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κεντροαριστερό κόμμα».

Πηγές: skai.gr, protothema.gr 

Σχετική ανάρτηση:
Νίκος Παπανδρέου: «Τα πέντε διδάγματα του Ανδρέα» (05.02.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου