13 Φεβρουαρίου 2019

Ιαπωνία: Οδηγίες σε… κλέφτες για τη φροντίδα μπονσάι 400 ετών

Οδηγίες για τη φροντίδα επτά δέντρων μπονσάι, ένα εκ των οποίων είναι ηλικίας άνω των 400 ετών, έδωσε μέσω Διαδικτύου ένα ζευγάρι Ιαπώνων στους… κλέφτες που απέσπασαν τα δένδρα από τον κήπο τους.

Τα μικρά σε μέγεθος δένδρα, τα οποία εκλάπησαν από κήπο στη Σαϊτάμα, έχουν εκτιμώμενη αξία που αγγίζει τα 150.000 ευρώ σύμφωνα με το CNN,

με το παλαιότερο εξ αυτών να υπολογίζεται πως αξίζει άνω των 100.000 ευρώ.

Οι απογοητευμένοι ιδιοκτήτες δήλωσαν ότι εξακολουθούν να αισθάνονται αισιόδοξοι πως θα επιστραφούν τα μπονσάι τους, ωστόσο ζήτησαν από τους κλέφτες να τα φροντίσουν σωστά, ποτίζοντάς τα.

Κατά τους ιδιοκτήτες των δένδρων, οι οποίοι συνεχίζουν οικογενειακή παράδοση εκατοντάδων ετών, τα δένδρα δεν πρόκειται να επιζήσουν για περισσότερο από μία εβδομάδα αν δεν ποτιστούν.

Η πρακτική του μπονσάι απαιτεί εξειδικευμένη φροντίδα και θεωρείται μορφή τέχνης στην Ιαπωνία.

Ο όρος μπονσάι κατά λέξη σημαίνει «δέντρο σε δοχείο/γλάστρα», ενώ οι πρώτες αναφορές για μπονσάι έρχονται από την εποχή της Δυναστείας των Χαν στην Κίνα (206 π.Χ. – 220 μ.Χ.).

Τα δένδρα αυτά, όταν χαίρουν τακτικής περιποίησης, συχνά ζουν πολύ περισσότερα χρόνια από τα αντίστοιχα είδη στη φύση, γι’ αυτό και μπορεί κανείς να δει σε διάφορα μουσεία μπονσάι που είναι ηλικίας 500 ή και 1.000 χρονών.

Πηγή: naftemporiki.gr 
με πληφορορίες από CNN, Wikipedia






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου