12 Φεβρουαρίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 12.2.2019

Πολάκης: "Αδειάσανε 39 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είναι καταστροφή;" 
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Το ρεπορτάζ: 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας,
 Παύλος Πολάκης, βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ήταν για το κύμα γρίπης που σαρώνει τη χώρα με τους 39 νεκρούς και τους περίπου 173 που έχουν νοσήσει σοβαρά. 
Και η απάντηση του αναπλ. υπουργού Υγείας ήταν:
«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρο το στέλεχος, αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά. 

Όμως ο κ. Πολάκης ήταν σήμερα στην επικαιρότητα για ένα ακόμη θέμα: Βρέθηκε ένοχος για εξύβριση του εκλιπόντος δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.
Το σχετικό ρεπορτάζ (από 
kathimerini.gr):
Καταδίκη του Πολάκη και δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη. Ενοχο για εξύβριση έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, στον οποίο επέβαλε και καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στην οικογένεια του εκλιπόντος δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε ότι διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχώρησε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όπου εργαζόταν επί υπουργίας, Αδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με την απόφαση (272/2019) που δημοσιεύουν τα dikaiologitika.gr, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κάνει λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του».

Και η απάντηση Πολάκη μέσω facebook:

Οργίασαν πάλι σημερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη "μετα θανατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκενη" υπευθύνου του Γραφειου τύπου του Αδωνη Γεωργιαδη οταν ηταν Υπ υγείας .
Μην βιάζεστε .Δεν ασχολήθηκα επισταμένα με την αγωγή που μου εκανε λογω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του(οπως σταμάτησα να ασχολούμαι και με εναν εκδότη οταν εμαθα πως έπασχε απο κακοήθεια) .
Απο τη στιγμη ομως που κάποιοι το συνεχίζουν θα το κάνω στο εφετείο !
Εκει που μας χρώσταγαν δεν θα μας παρουν και το βόδι......
Μονο αυτο ως απαντηση ,τα αλλα εκει που πρεπει ....
Και εμείς ας μην ξεχνάμε: Αυτός ο άνθρωπος είναι ο αρμόδιος για την Υγεία υπουργός στη χώρα μας!






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου