19 Φεβρουαρίου 2019

Αν όχι ο Πολάκης τότε ποιος κατέγραψε οτην συνομιλία του με τον Στουρνάρα;

Απαντώντας στον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρα, ο οποίος νωρίτερα έκανε λόγο για «βάναυση θεσμική εκτροπή» μετά τη δημοσιοποίηση της μεταξύ τους τηλεφωνικής συνομιλίας, με αφορμή το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που χορηγήθηκε στον κ. Πολάκη από την Attica Bank, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο Facebook, σημείωσε ότι «είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα» και κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων».
 
Η ανάρτηση Πολάκη στο facebook (μέρος)

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΦΙΛΙΚΑ "ΤΟΥ ΜΜΕ ,ενταύθα:
Επειδή από το πρωί παρακολουθώ μια δεύτερη στη σειρά απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μετά το στήσιμο Πρώτου Θέματος- ΝΔ- Γιάννη Στουρνάρα, ότι δήθεν πήρα παράνομο δάνειο, τώρα ότι δήθεν καταγράφω κρυφά συνομιλίες και εκβιάζω τον κεντρικό τραπεζίτη, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα.
Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο.
Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα. 
Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει. Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ. (...) 
Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του. Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα. 
Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγειας. Αθηνα 19/2/2019
Ερώτημα: Όμως, ακόμα και αν δεχθεί κανείς όσα αναφέρει τώρα ο κ. Πολάκης, ότι δηλαδή "είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψε την συνομιλία", τότε ανακύπτει το εύλογο ερώτημα: Αν δεν είναι ο κ. Πολάκης εκείνος που ηχογράφησε και κοινοποίησε σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ το περιεχόμενο της συνομιλίας, τότε ποιος το έκανε; 

Ν.Δ.: Μέθοδοι υποκόσμου από την κυβέρνηση 
Για καταρρέουσα κυβέρνηση, που χρησιμοποιεί «μεθόδους υποκόσμου» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την υπόθεση του Παύλου Πολάκη. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφιά Ζαχαράκη, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να φέρει στην χώρα επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές, την ώρα που κάνει εποικοδομητικές προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους υποκόσμου για να παραμείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία» τόνισε, ενώ κατέληξε: «Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Ούτε και η Δικαιοσύνη, που οφείλει να παρέμβει».

Μαξίμου: Σεβαστείτε την πολιτική ουδετερότητα
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τη δήλωση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έκανε λόγο για βάναυση εκτροπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού προσθέτει πως «τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές». 

Εισαγγελέας για τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα 
Προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του Παύλου Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο κ. Ιωαννίδης ζητεί να ερευνηθεί εάν η επίμαχη συνομιλία καταγράφηκε χωρίς συναίνεση και, εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις ότι η καταγραφή της έγινε από τον κ.Πολάκη, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.
Πάντως, με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας χωρίς τη συναίνεση όλων των μερών είναι κακούργημα και η προβλεπόμενη ποινή φτάνει ακόμα και τα 10 χρόνια κάθειρξης.

Κομισιόν: Απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών
Τον απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία όλων των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει φερόμενη ηχογράφηση συνομιλίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. «Ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στην ανεξαρτησία όλων των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών στα καθήκοντά τους», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Επιτροπής.

Πηγές: naftemporiki.gr, kathimerini.gr, facebook.com 

Σχετικές αναρτήσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου