4 Αυγούστου 2021

«ARCHIMUSE», το μυθολογικό σύμπαν του αρχιτέκτονα Federico Babina

Τη σειρά «ARCHIMUSE» που παρουσίασε πριν λίγο καιρό ο Fererico Babina, οι εννέα Μούσες της ελληνικής μυθολογίας μεταμφιέζονται σε αρχιτεκτονήματα. Ο Ιταλός αρχιτέκτονας και graphic designer περιγράφει τις μούσες ως άστρα που λάμπουν τις πιο ζοφερές στιγμές και είναι σαν τα σκανταλιάρικα ξωτικά που πρέπει να διακρίνουμε ανάμεσα στα καθημερινά πράγματα. (https://www.instagram.com/p/CQxs235oibw/).


«Σε αυτές τις εικονογραφήσεις, θέλω να φαντάζομαι μια ανθρωπόμορφη αρχιτεκτονική η οποία έχει εμβαπτιστεί σε ονειρώδη φαντασία και μυθολογικά θέματα για να περιγράψει το ασυνείδητο και τη διττή ζωή της αρχιτεκτονικής. Η αρχιτεκτονική και τα κτήρια έχουν δική τους ζωή. Παίρνουν σχήμα, πλασμένα από όνειρα, φαντασία, εμμονές και φόβους των σχεδιαστών και αρχίζουν να ζουν ως φανταστικά πλάσματα» λέει ο Federico Babina.


«Μπορείς ν' ακούσεις την ανάσα τους όταν τα χαϊδεύει ο άνεμος και μπορείς ν' ακούσεις το τραγούδι τους όταν τ' αγγίζει η βροχή. Τα παράθυρα είναι τα μάτια για να κρυφοκοιτάζεις στον κόσμο (τους) και μέσα απ' τα οποία να παρατηρείς το εσωτερικό σύμπαν τους. Έχουν εγκέφαλο που κινεί τους μηχανισμούς τους, προσωπικότητα που τα κάνει μοναδικά και μια ψυχή που τους δίνει ζωή» προσθέτει ο Federico Babina.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=vElJqwAuWXw&t=23s

- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου