2 Αυγούστου 2021

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 2.8..2021

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα.
 Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 4ος στην κατάταξη. Την ίδια επίδοση (8.41 μ ) είχε «πιάσει» κι ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από το τρίτο άλμα του, όμως ο Τεντόγλου ήταν καλύτερος σε όλα τα υπόλοιπα άλματά του και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε 2.156 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 8 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 12.983. Παράλληλα, σε 188 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 48.820 τεστ (PCR και rapid), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 4,41% (2,34% χθες). Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 497.061.

Καύσωνας: Οι συνθήκες καύσωνα που επικράτησαν και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο υδράργυρος να φθάσει ή να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 143 σταθμούς και τους 43 βαθμούς Κελσίου σε 22 σταθμούς. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία-ρεκόρ ήταν οι 46,3 βαθμοί Κελσίου στη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγράψει ιστορικά το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι επόμενες υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Δένδρα Τυρνάβου (45), Λάρισα (44,9), Σπάρτη (44,7), Λευκοχώρι Φθιώτιδας (44,4) και Θήβα (44,2 βαθμοί). ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νωρίτερα γρ'αφαμε: Καιρός: Μέγιστες θερμοκρασίες 44-46 βαθμών Κελσίου αναμένονται σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, καθώς κορυφώνεται ο παρατεταμένος και έντονος καύσωνας που πλήττει τη χώρα. Πολύ υψηλός διατηρείται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών τουλάχιστον κατά το διήμερο Δευτέρας – Τρίτης.

Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής των κρίκων βαθμολογήθηκε με 15,200 και ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου. Πρώτος (χρυσό) ο Γιανγκ Λιου (Κίνα) με 15,500 βαθμούς και δεύτερος ο Χάο Γιόου (Κίνα) με 15,300 βαθμούς.

Φωτιά στη Ρόδο: Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στη Ρόδο, με την εικόνα του πύρινου μετώπου να είναι πάντως βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες. Στο νησί επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά -η οποία έχει μεγάλη περίμετρο-, αλλά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Φωτιά στην Αχαΐα. Τις καμένες περιοχές από τη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα κατέγραψε ο περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με τις εικόνες του δορυφόρου και τους υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr, οι καμένες περιοχές ξεπερνούν σε έκταση τα 3.000 στρέμματα. Πάντως, σύμφωνα με το meteo, επειδή η φωτιά δεν είχε τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο, αυτός ο αριθμός τελικά αναμένεται να αλλάξει.


Φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. Φωτιά καίει σε δασική έκταση στην στην περιοχή Βασιλίτσι, του δήμου Πύλου – Νέστορος, στην Μεσσηνία. Στο σημείο επιχειρούν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Βασιλίτσι.

Πόλο: Η εθνική στα προημιτελικά με Μαυροβούνιο. Πανηγυρικά εξασφάλισε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε ευκολότερα του αναμενομένου των ΗΠΑ με 14-5 και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των Αγώνων με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, αφήνοντας πίσω της Ιταλία και Ουγγαρία. Η κατάταξη στον όμιλο, βέβαια, δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία, καθώς τα πάντα θα κριθούν στον προημιτελικό της Τετάρτης (4/8) με το Μαυροβούνιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πατήσια: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια, τα ξημερώματα. Η πυρκαγιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής αίτια σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Φολεγάνδρου. kathimerini.gr

Οι μάχες πλέον μαίνονται σε μεγάλες πόλεις του Αφγανιστάν. Πτώματα στους δρόμους, βόμβες βροχή, διακοπές της ηλεκτροδότησης, κάτοικοι που τράπηκαν σε φυγή ή διώχτηκαν από τα σπίτια τους από τους αντάρτες: οι μάχες ανάμεσα στους Ταλιμπάν και τις αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες ως πρότινος δίνονταν κυρίως σε αγροτικές περιοχές, πλέον μαίνονται σε τρεις μεγάλες πόλεις του Αφγανιστάν. ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου