3 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 3.3.2016

(upd) Συνομιλία Τσίπρα - Νταβουτογλου για το προσφυγικό. Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στη μείωση και διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Τσίπρας: Πώς να συνεργαστούμε, όταν περνούν 1.500 πρόσφυγες τη μέρα;
 - Νταβούτογλου: Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς «Θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες, η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η Σύνοδος» φέρεται να διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Τούρκος ομόλογός του σε τηλεφωνική τους συνομιλία. 

Μουζάλας: Μπορούμε να φτιάχνουμε 15.000 νέες θέσεις φιλοξενίας κάθε εβδομάδα. Για μας η Ειδομένη έχει κλείσει», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξη Τύπου και προσέθεσε ότι μέσα στην επόμενη μια εβδομάδα, αναμένεται να δημιουργηθούν επιπλέον 15.000 θέσεις σε κέντρα φιλοξενίας. 

Αδιέξοδο στην Ειδομένη: Εγκλωβισμένοι 12.000 πρόσφυγες - Με το σταγονόμετρο η διέλευση στην πΓΔΜ. Εκατοντάδες συνεχίζουν να προσέρχονται - Αντίξοες οι συνθήκες στον καταυλισμό - Μόλις 500 άτομα πέρασαν στην άλλη πλευρά - Κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής. 

Δριμύτατο «κατηγορώ» από 90 Αυστριακούς συγγραφείς για την ενοχοποίηση της Ελλάδας. Ένα δριμύτατο «κατηγορώ» εναντίον της «απαράδεκτης ενοχοποίησης» της Ελλάδας σε σχέση με την προσφυγική κρίση, απευθύνουν προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως προς την αυστριακή κυβέρνηση, οι 90 γνωστότεροι συγγραφείς της Αυστρίας, ανάμεσά τους η βραβευμένη με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ελφρίντε Γέλινεκ. 

Τσακαλώτος: «Το ΔΝΤ κρατάει πολύ σκληρή στάση»Με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση «στα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα», εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, αν και δεν έκρυψε την ανησυχία του από την καταγραφόμενη καθυστέρηση όσον αφορά την επιστροφή των Θεσμών. 

Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα. Aπέφυγε να απαντήσει για το πότε θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. 

Πρωθυπουργός της Σλοβακίας: Τσίπρα, όλη η Ελλάδα θα γίνει hotspot. Νέος «γύρος» προκλητικών και χυδαίων δηλώσεων. «Φτάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος χθες επισκέφθηκε την Γευγελή. 

129 χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση και ισόβια στον Ν. Μαζιώτη. Αυστηρές ποινές για τον Νίκο Μαζιώτη και τρεις συγκατατηγουρουμένους του επιδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη (σε πρώτο βαθμό) του Επαναστατικού Αγώνα, με πυρήνα την έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, τον Απρίλιο του 2014. Ο N. Μαζιώτης καταδικάστηκε σε 129 χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση και ισόβια, με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ο Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια, και ο Γιώργος Πετρακάκος σε 36 χρόνια, με χρηματική ποινή 9.000 ευρώ. Σε κάθειρξη 11 ετών καταδικάστηκε η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Ν. Μαζιώτη.

Τουσκ προς μετανάστες: Μην έρχεστε στην Ελλάδα!. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απηύθυνε έκκληση προς τους παράτυπους μετανάστες να μην έρχονται προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είναι μία χώρα transit.

Απειλές για άνοιγμα συνόρων στο Καλαί
Σε τεταμένο κλίμα γίνεται η συνάντηση του γάλλου προέδρου με τον βρετανό πρωθυπουργό στην πόλη Αμιάν της Γαλλίας μετά τις δηλώσεις του γάλλου υπουργού Οικονομίας περί εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. 

Κλίντον και Τραμπ τα καθαρά φαβορί στις ΗΠΑ. Διευρύνοντας το προβάδισμα έναντι των εσωκομματικών αντιπάλων τους, η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ προβάλλουν πλέον ως τα ισχυρά φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών αντίστοιχα, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. 

Σόιμπλε: «Θα κλαίμε» εάν φύγει η Βρετανία από την ΕΕ. «Θα κλαίγαμε... κι ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί» απάντησε αστειευόμενος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς τι θα έκανε σε περίπτωση που η Βρετανία ακολουθούσε το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Η δήλωση Σόιμπλε, σε πάνελ της ετήσιας διάσκεψης του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, συνοδεύτηκε από γέλιο και χειροκρότημα μεταξύ των παρισταμένων από τον επιχειρηματικό κόσμο. 

Αθλητικά: 

Διακόπτεται το Κύπελλο Ελλάδος. Την οριστική διακοπή της φετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Αφορμή αποτέλεσαν τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στον ημιτελικό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας. 

Νωρίτερα γράφαμε:
Κύπελλο Ελλάδος: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2 με διακοπή του αγώνα στο 90' λόγω επεισοδίων. Με τον χειρότερο τρόπο... ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό (1-2) στην Τούμπα, καθώς στο 89ο λεπτό δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο με τον διαιτητή Παππά να μην καταλογίζει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε εισβολή φιλάθλων και δύο φορές ρίψεις αντικειμένων που σημαίνει οριστική διακοπή του αγώνα.
Τη διακοπή του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου θα εισηγηθεί ο Κοντονής μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδος όπου είχαμε διακοπή στο 89ο λεπτό. 

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με άνοδο 2,91%, στις 551,36 μονάδες, σε επίπεδο γενικού δείκτη, έκλεισε σήμερα Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Στο +6,24% ο δείκτης των τραπεζών.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου