2 Μαρτίου 2016

Πρωθυπουργός της Σλοβακίας: Τσίπρα, όλη η Ελλάδα θα γίνει hotspot

Νέος «γύρος» προκλητικών και χυδαίων δηλώσεων 

«Φτάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός 
Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Γευγελή, περιοχή που έχει «θωρακιστεί» για να αποτραπούν φαινόμενα παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Hospodarske noviny.

Μάλιστα, με απειλητική διάθεση απευθύνθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιρρίπτοντάς του αποκλειστικές ευθύνες για την προσφυγική κρίση: «Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα», τόνισε ο Φίτσο.


Ο κ. Φίτσο, μάλιστα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των δηλώσεών του:. «Πρόκειται για ένα θέμα οικονομικής μετανάστευσης. Αν η Ελλάδα δεν ενεργήσει (σ.σ. για να σταματήσει τους μετανάστες) -και η Ελλάδα δεν ενεργεί- θα πρέπει να σταματήσουμε τους μετανάστες σε μια άλλη γραμμή. Και ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε τις χώρες που βρίσκονται σε αυτήν τη γραμμή» είπε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Όλιβερ Σπασόφσκι.

«Εάν η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε οι ροές αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν "σε μια άλλη γραμμή", για παράδειγμα στην ΠΓΔΜ» είπε ακόμη, θέτοντας ζήτημα «μεταφοράς» των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας είχε προχωρήσει σε έναν ακόμα «γύρο» προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, ζητώντας τον αποκλεισμό της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα «δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την σκαιότατη επίθεση, έκανε λόγο για μικροπολιτικές τακτικές της Μπρατισλάβας.

Πηγή: www.protothema.gr 02.03.2016






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου