4 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 4.3.2016

Συμβούλιο Αρχηγών για το προσφυγικό. Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, όπου η Αθήνα προσδοκά τη στήριξη ισχυρών συμμάχων, όπως η Γερμανία, για μια δεσμευτική συμφωνία κατανομής των βαρών.

Οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό. Βασικός άξονας των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στην προσφυγική κρίση είναινα βρεθεί λύση στο πλαίσιο της ΕΕ, με τη συμμετοχή όλων των κρατών - μελών στην κατανομή προσφύγων σε υποχρεωτική βάση, ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική δύναμη κάθε χώρας.

Συμφώνησαν για επιστροφή στην Αθήνα οι θεσμοί. Οι επικεφαλής των θεσμών έρχονται χωρίς συναίνεση για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα. Σημάδια «χαλάρωσης» στέλνει η Ευρωζώνη, κυρίως ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. 

Και επίσημα ύφεση 0,2% για την Ελλάδα το 2015. Η πρώτη επίσημη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για ολόκληρο το 2015 ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις προβλέψεις για νέα συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας. Το ελληνικό ΑΕΠ διαμορφώθηκε ελάχιστα πάνω από τα 185 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Σχέδιο για σταδιακή ομαλοποίηση στη ζώνη Σένγκεν. Ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Δ. Αβραμόπουλος παρουσίασε το σχέδιο που ενέκρινε η Κομισιόν για την αποκατάσταση της λειτουργίας του χώρου Σένγκεν. Τεράστιες οι συνέπειες αν αποτύχει η διάσωση του κεκτημένου Σένγκεν. 

Γερμανοί αστυνομικοί στο Αιγαίο κατά διακινητών. Πέντε Γερμανοί αστυνομικοί που δρουν στο πλαίσιο της Frontex στην περιοχή της Σάμου προσπαθούν με δύο γερμανικά σκάφη να πιάσουν διακινητές και να σώσουν ζωές μεταναστών. «Κίνητρό μας η αλληλεγγύη». 

Τουρκία: Δύο αστυνομικοί νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Δύο νεκροί αστυνομικοί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ρουκέτα που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, Κούρδοι μαχητές στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου