7 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 7.3.2016

Σε διαπραγματευτικό θρίλερ εξελίσσεται το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας. Παρά τις αρχικές πληροφορίες περί ειλημμένης απόφασης για κλείσιμο της Βαλκανικής οδού, από την κατ’ ιδίαν συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ προκύπτει ότι δεν θα υπάρχει καμία αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν περί κλεισίματος των συνόρων.

Ο βαλκανικός διάδρομος «κλείνει ερμητικά». Στο σημερινό συμβούλιο κορυφής "η ΕΕ θα ζητήσει τη βοήθεια Ελλάδας και Τουρκίας για να κλείσει ο βαλκανικός διάδρομος για παράτυπους μετανάστες"σύμφωνα με τη Deutsche Welle: Η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από τον υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, του Ζεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος είπε ότι o λεγόμενος βαλκανικός διάδρομος κλείνει ερμητικά, ότι αυτή θα είναι μια από τις αποφάσεις του σημερινού συμβουλίου κορυφής των Βρυξελλών με την Τουρκία και ότι η χώρα του δεν θα κάνει ούτε χιλιοστό πίσω.

Σύνοδος Κορυφής: Κοινό μέτωπο Αθήνας-Βερολίνου για να μην κλείσουν τα σύνορα των Βαλκανίων.Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις φέρνουν αλλαγή στο πρόγραμμα - Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο προσχέδιο που δεν προβλέπει κλείσιμο συνόρων - Τσίπρας: Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα - Απαιτείται αναλογική κατανομή των βαρών - Δηλώσεις αξιωματούχων προσερχομενων. 

Πιέσεις της Τουρκίας στην Κύπρο. Πιέσεις προς την Κύπρο ασκεί η Τουρκία καθώς μετά την εξάωρη χθεσινοβραδινή συνάντηση Νταβούτογλου, Μέρκελ, Ρούτε σύμφωνα με κάλα πληροφορημένη πηγή ο Τούρκος Πρωθυπουργός απαίτησε τρία επιπλέον πράγματα, μεταξύ των οποίων και άμεσο άνοιγμα 5 κεφαλαίων διαπραγμάτευσης τα οποία έχουν μπλοκαριστεί μόνο από την Κύπρο. Από την πλευρά της Λευκωσίας κατέστη σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα αν η Τουρκία δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Επιστρέφουν οι θεσμοί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την Τρίτη και θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση από Τετάρτη.

Απεμπλοκή στις διαπ. ραγματεύσεις ΝΑΤΟ-Τουρκίας, αρχίζει η δράση στο Αιγαίο. Την διπλωματική άδεια προκειμένου να κινηθεί στα χωρικά ύδατα και της Τουρκίας έλαβε το γερμανικό πλοίο Bonn το οποίο είναι επικεφαλής της Νατοϊκή μοίρας που βρίσκεται στο Αιγαίο.

Σαμαράς: «Παρέδωσα κράτος και το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot!». Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για όλες τις πτυχές της πολιτικής του και με αιχμή το μεταναστευτικό – προσφυγικό, άσκησε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη πολιτική του ομιλία από τη στιγμή που παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν.Δ, τον Ιούλιο του 2015. 

Φέσσας: Η Ελλάδα ζει την «τέλεια καταιγίδα». Ένα ακόμη σήμα κινδύνου εκπέμπει μέσω συνέντευξής του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για τακτικισμούς από το πολιτικό σύστημα, ενώ υποστηρίζει ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση καθώς η Ελλάδα ζει την «τέλεια καταιγίδα».

Πέθανε ο εφευρέτης του email Ρέι ΤόμλινσονΑλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί ο κόσμος. Ο Ρέι Τόμλινσον, που θεωρείται ο «νονός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)», απεβίωσε, σύμφωνα με τον εργοδότη του, την εταιρεία Raytheon. Ηταν 74 ετών. 

O Σάντερς «πήρε» το Μέιν, ο Ρούμπιο το Πουέρτο Ρίκο. Ο Μπέρνι Σάντερς επικράτησε στο Μέιν για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο κατάφερε να πάρει τη δεύτερη (μόλις) νίκη του στο Πουέρτο Ρίκο - την ώρα ωστόσο, που η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν σημαντικά μπροστά στην κούρσα για τα χρίσματα των δύο κομμάτων.

Κατεστημένο εναντίον λαϊκισμού
Σκληρή μονομαχία της Χίλαρι Κλίντον με τον Ντόναλντ Τραμπ προβλέπουν τα περισσότερα σενάρια των επιτελείων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου