18 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.6.2016

Μπαν Κι Μουν: Είμαι ευγνώμων για την προσπάθεια της ΕλλάδαςΦωτογραφία: Σε μια συμβολική κίνηση, ο πρωθυπουργός χάρισε στον γ.γ του ΟΗΕ ένα σωσίβιο. Τη σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας προς τα Ηνωμένα Έθνη για όλα τα διεθνή ζητήματα τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στις κοινές δηλώσεις τους με τον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «είναι παγκόσμιοι πολίτες». Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκε το προσφυγικό.

Το πρώτο κοινό δείπνο Τσίπρα - Μητσοτάκη, χάριν Μπαν Κι Μουν. Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου να μεριμνήσει για το κενό που υπήρχε στο αρχικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν στην Αθήνα, αλλά και το γεγονός ότι ο τελευταίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, αποτέλεσε την χρυσή ευκαιρία για να βρεθούν, για πρώτη φορά, στο ίδιο τραπέζι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και, μάλιστα, μετά συζύγων. 

Βρετανία: «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες», δήλωσε ο Μέιρ. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία στον Τόμας Μέιρ, φερόμενο δράστη της δολοφονίας της βουλευτίνας Τζο Κοξ. O 52χρονος οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο δικαστήριο. Οταν ρωτήθηκε για το όνομά του, δήλωσε «το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία». 

Οι επενδύσεις της Cosco μεγαλώνουν τον Πειραιά. Ολοκληρώνονται τα έργα κατασκευής και εξοπλισμού του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ του ΟΛΠ που τελεί υπό τη διαχείριση της θυγατρικής της Cosco στην Ελλάδα, η οποία τον Μάιο σημείωσε νέο ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. 
 
Κάμερον: Θα παραμείνω πρωθυπουργός και σε επικράτηση του Brexit. Την πρόθεσή του να παραμείνει πρωθυπουργός είτε κερδίσει είτε χάσει στο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ξεκαθάρισε ο Ντέιβιντ Κάμερον, σε συνέντευξή του στο περιοδικό της εφημερίδας The Times. Παράλληλα, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην του επιρρίψουν την ευθύνη αν κερδίσει το Brexit, αν και ορισμένοι υπουργοί των Συντηρητικών επιμένουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παραιτηθεί. Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή. 

Σάλος με τις δηλώσεις Πολάκη για το παραδικαστικό κύκλωμα. Μιλώντας σε εκδήλωση στο Περιστέρι, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είπε ότι «ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών είναι στο παραδικαστικό κύκλωματου παρελθόντος ή του παρόντος»! Και ξέσπασε σάλος. Πέντε δικαστικές ενώσεις, ανάμεσα τους και το Συμβούλιο Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο με κοινή ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, "θλιβερές, ανεπίτρεπτες και ασύμβατες με τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των λειτουργιών του Πολιτεύματος". 

Μετανάστες έβαλαν φωτιά σε λυόμενο στο hot spot της Μόριας. Ένα λυόμενο στη Λέσβο έκαψαν χθες το βράδυ Αλγερινοί μετανάστες. Οι Αλγερινοί διαμαρτύρονται γιατί δεν προωθείται με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία ασύλου στην οποία έχουν ζητήσει να ενταχθούν.

Τραμπ: Ωραία πόλη το Βέλγιο! Mία ακόμη γκάφα του Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ατλάντα αποκάλεσε το Βέλγιο πόλη! «Το Βέλγιο είναι μια πολύ όμορφη πόλη», ανέφερε






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου