26 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.6.2016

(upd) Ισπανία - Exit Polls: Λαικό Κόμμα 28,5% Podemos 25,6% Σοσιαλιστες 22% Ciudadanos 11,8%. Εκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία και φαίνεται καθαρό προβάδισμα στο Λαϊκό Κόμμα με ποσοστό 28,5 δίνουν τα πρώτα exit polls. Ακολουθούν δεύτεροι οι Podemos με 25,6% , τρίτοι οι Σοσιαλιστές με 22% και τέταρτοι οι Ciudadanos με 11,8%. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κατανομή των εδρών θα είναι για το Λαϊκό Κόμμα 117-121 έδρες, Podemos 91-95, Σοσιαλιστές 81-85 και οι Ciudadanos 26-30 έδρες. Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές ήταν μόλις 51,17%.

Νωρίτερα γράφαμε: Κάλπες στην Ισπανία υπό το βάρος του Brexit. Στις κάλπες καλούνται σήμερα τριάντα έξι εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Ισπανία ακριβώς μετά τη θύελλα του Brexit στη Βρετανία για να αποφασίσουν αν θα διατηρήσουν τη δεξιά στην εξουσία ή θα αλλάξουν πορεία. Ο Μαριάνο Ραχόι (PP), ο Πέδρο Σάντσες (PSOE), ο Αλμπερτ Ριβέρα (Ciudadanos) και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας (Unidos Podemos) αναμετρούν σήμερα τις δυνάμεις τους.

Προειδοποίηση για βέτο κατά του Brexit από την Σκωτία. Το κοινοβούλιο της Σκωτίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει τη νομοθεσία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, αν αυτό είναι απαραίτητο για να προστατευθούν τα σκωτσέζικα συμφέροντα, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, ενώ ένας γερμανός βουλευτής και σύμμαχος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ υποστήριξε πως μια ανεξάρτητη Σκωτία θα ήταν ευπρόσδεκτη να ενταχθεί στην ΕΕ. Η Σκωτία, όπου ζουν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ με 62%. 

Σε δύο μέτωπα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε χτες το βράδυ κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας. 

Νωρίτερα γράφαμε: Σε εξέλιξη μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια. Στις φλόγες έχει παραδοθεί πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια κοντά στη Στεφάνη Βοιωτίας, με την πυροσβεστική να έχει στήσει εκτεταμένη επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς. Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση με πεύκα, ενώ τις τελευταίες ώρες η περιοχή έχει υποστεί τεράστια καταστροφή. 

Επιμένει ο Σούλτς: Η Βρετανία πρέπει να καταθέσει αίτηση εξόδου μέχρι την ΤρίτηΟ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,Μάρτιν Σουλτς, ζήτησε σε συνέντευξή του στην Bild να το πράξει μέχρι τη σύνοδο κορυφής που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να διεκπεραιωθεί το θέμα σύντομα, αλλά ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να αφήσει το θέμα στο διάδοχό του. 

Τζορτζ Σόρος: Μη αναστρέψιμη η διάλυση της ΕΕ μετά το Brexit "Η Βρετανία, τελικά, μπορεί ή όχι να είναι σχετικά ευημερούσα σε σχέση με άλλες χώρες αποχωρώντας από την ΕΕ, αλλά η οικονομία της και οι πολίτες της θα πληγούν σημαντικά βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα", έγραψε σε σχόλιό του στην ιστοσελίδα Project Syndicate. 
Σχετική ανάρτηση: Soros: Brexit and the Future of Europe . 

Υπέρ της ανεξαρτησίας το 52% των ΣκωτσέζωνΗ πλειονότητα των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από τη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Panelbase που έγινε για λογαριασμό των Sunday Times, το 52% των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, έναντι του 48% που αντιτίθεται σε αυτήν. 

Υπερψηφίστηκε η πολιτική απόφαση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, περιλαμβάνει την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ σε χρονικό ορίζοντα τριετίας, την απλή αναλογική και τις θέσεις για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και την συνταγματική αναθεώρηση. 

Νέος πρόεδρος της Ισλανδίας ο Γκούντνι Γιοχάνεσον Ο πανεπιστημιακός Γκούντνι Γιοχάνεσον, υποψήφιος χωρίς σαφή πολιτική ταυτότητα στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στην Ισλανδία, είναι ο νέος πρόεδρος της Ισλανδίας, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Καταιγίδες στην Αττική τις επόμενες ώρες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν μέχρι τις απογευματινές ώρες την Αττική σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό και στην Πελοπόννησο, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, και τη Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από τα δυτικά της βραδινές ώρες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Σάββατο ο δήμος Μεγαλόπολης, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου