27 Ιουνίου 2016

Τσίπρας σε Κουτσούμπα: Αλλάζω τον εκλογικό νόμο για να αφήσω κάτι σαν αριστερά

«Δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως αριστερά, για αυτό όσο μπορεί θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το σύνταγμα για να αφήσει κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση, καθώς στα άλλα μέτωπα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα». Αυτά, μεταξύ άλλων, είπε ο Πρωθυπουργός στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, όπως αποκάλυψε στο ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική το ΚΚΕ θα τον στηρίξει» δήλωσε επίσης ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ διευκρινίζει ότι έχει πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο τις οποίες υπερασπίζεται με συνέπεια. Κι αυτές αποτυπώνονται στην πρόταση για απλή αναλογική, ανόθευτη, χωρίς μπόνους και χωρίς πλαφόν.

«Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγιες θέσεις. Γιατί, ενώ, το Μάρτη του 2012 κατέθετε πρόταση νόμου με αυτό το περιεχόμενο, σήμερα το αλλοιώνει στο πλαίσιο των παζαριών του με τα άλλα κόμματα. Όσο για το περιεχόμενο της συνομιλίας, όσα είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ισχύουν απόλυτα» σημειώνεται.

Πάντως, πηγές του Μαξίμου υποστήριζαν ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα «αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε, ότι ελέχθησαν από τον πρωθυπουργό στη μεταξύ τους συζήτηση». «Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του», τονίζουν κυβερνητικές πηγές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου