18 Ιουνίου 2016

Το πρώτο κοινό δείπνο Τσίπρα - Μητσοτάκη, χάριν Μπαν Κι Μουν

Το να να βρεθούν, για πρώτη φορά, στο ίδιο τραπέζι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα μετά συζύγων, αποτελεί είδηση! Συνέβη χθες, χάριν του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Μπαν Κι Μουν.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου να μεριμνήσει για το κενό που υπήρχε στο αρχικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν στην Αθήνα, αλλά και το γεγονός ότι ο τελευταίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, αποτέλεσε την χρυσή ευκαιρία για να βρεθούν, για πρώτη φορά, στο ίδιο τραπέζι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και, μάλιστα, μετά συζύγων.


Ο κύκλος επικοινωνιών του κ. Παυλόπουλου με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας και η ανταπόκριση των δύο υπήρξε άμεση. Το ίδιο και του έτερου πολιτειακού παράγονται που συμμετείχε στο χθεσινό δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Η παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ αποτέλεσε, προφανώς, ευκαιρία για μία εικόνα που, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, είναι σπάνια για την ελληνική πολιτική σκηνή. Οι Προκόπης Παυλόπουλος και Σίσσυ Παυλοπούλου – Πελτσεμή, Αλέξης Τσίπρας και Περιστέρα Μπαζιάνα, Νίκος Βούτσης και Αγγελική Παπάζογλου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι συναντήθηκαν και, μάλιστα, σε σχετικά στενό κύκλο ενώ, μετά την αρχική αμηχανία, το κλίμα ήταν μάλλον καλό.


Τον Γραμματέα του ΟΗΕ υποδέχθηκε στο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες είχαν, νωρίτερα, συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη άσκησης πίεσης προς την Τουρκία από τον ΟΗΕ για την, χωρίς παρεκκλίσεις, εφαρμογή της Συμφωνίας που έχει υπογράψει με την ΕΕ για τους πρόσφυγες. 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή του προβλήματος και έχει επιδείξει «μια παγκόσμιας κλίμακας αλληλεγγύη». Ο κ. Μπαν Κι Μουν, μετά την πρωϊνή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, θα επισκεφτεί τη Λέσβο. 

Πηγή: www.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου