27 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.6.2016

Ισπανία: Πρωτιά για τον Μαριάνο Ραχόι στις εκλογές, δεύτεροι οι Σοσιαλιστές. Καθαρή πρωτιά του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος χωρίς αυτοδυναμία δείχνουν τα τελικά αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών. Στο 100% των ψήφων το Λαϊκό κόμμα (PP) λαμβάνει 137 έδρες, το Σοσιαλιστικό 85 έδρες, οι Unidos Podemos 71 έδρες και οι Ciudadanos λανβάνουν 32 έδρες.

Προς αναζήτηση κυβερνητικών εταίρων ο Ραχόι
 Νέα ευκαιρία διακυβέρνησης δίνουν οι Ισπανοί στον Μ. Ραχόι που βγήκε νικητής στις ισπανικές εκλογές, αν και το κόμμα του δεν κατακτά την αυτοδυναμία. Τρίτοι τελικά οι Unidos Podemos μετά από ανατροπή των δημοσκοπήσεων.

Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, έως την Παρασκευή 15/7/2016, για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Μέρκελ: Ταχεία δράση για την αποφυγή ακυβερνησίας και νέων... Brexit. Για ανησυχία των αγορών για ακυβερνησία στην Ευρώπη έκανε λόγο, η Γερμανίδα Καγκελάριος επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση δράση, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος και άλλων χωρών από την Ε.Ε. 

Μπ. Τζόνσον: Η έξοδος από την ΕΕ θα πραγματοποιηθεί χωρίς βιασύνη. Ο επικεφαλής της παράταξης του Brexit Μπόρις Τζόνσον διαβεβαιώνει πως η έξοδος από την ΕΕ πρόκειται να πραγματοποιηθεί "χωρίς βιασύνη" και επιχειρεί να καθησυχάσει τους Βρετανούς που ζουν στο εξωτερικό και τους πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Daily Telegraph και στο οποίο υποστηρίζει πως η Βρετανία θα διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ. 

Σε δύο μέτωπα η φωτιά στα Δερβενοχώρια. Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια. Αυτή τη στιγμή παραμένουν ενεργά δύο μέτωπα, ένα με κατεύθυνση στην Οινόη και ένα δεύτερο το οποίο κινείται προς τον Ασπρόπυργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου