29 Ιουνίου 2016

Κωνσταντινούπολη: Βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με 36 νεκρούς

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια τον θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150.

«Οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Αυτή η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων είναι μια αχρεία, προσχεδιασμένη τρομοκρατική πράξη. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο καθένας από τους τρεις βομβιστές ανατινάχτηκε, αφού προηγούμενα είχε ανοίξει πυρ, με το όπλο του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, έγινε στις 21.22 το βράδυ της Τρίτης. Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και προσπάθησαν να σταματήσουν δύο από τους βομβιστές, λίγο πριν προσεγγίσουν σε σημείο ελέγχου στην αίθουσα αφίξεων, ενώ στη συνέχεια ανατινάχτηκαν, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο. 
 

«Έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος». 

Πηγές: Στοιχεία από www.amna.gr, www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου