21 Ιουνίου 2016

Athens Open Air Film Festival: Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά

Για έκτη χρονιά, οι πιο αναπάντεχες κινηματογραφικές επιλογές συναντούν τις πιο αναπάντεχες γωνιές της πόλης στο Athens Open Air Film Festival που φέτος επιστρέφει με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία της πόλης, μετατρέπονται σε υπαίθρια «θερινά σινεμά».

Το φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει από θρυλικά μιούζικαλ μέχρι σπαγγέτι γουέστερν, και από πολυβραβευμένες δημιουργίες μέχρι ταινίες φαντασίας και τρόμου, ελληνικά φιλμ και ανεξερεύνητα διαμάντια του σινεμά συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική. 

Το 6ο Athens Open Air Film Festival, ξεκινάει τις προβολές του για φέτος στις 21 Ιουνίου, στην Πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, με το θρυλικό ροκ μιούζικαλ «Purple Rain» (1984) του 'Αλμπερτ Μαγκνόλι, τη σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία που εκτόξευσε το αστέρι του Prince στην κορυφή, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στα ταμεία της δεκαετίας του '80 και γέννησε ένα από τα κορυφαία σάουντρακ στην ιστορία του σινεμά. 

Ο αγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός της Αθήνας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με ένα ευφορικό tribute στον Πρίγκιπα της μαύρης μουσικής. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο πριν τη δύση του ήλιου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, θα συνεχιστεί με τη Big Band και θα ολοκληρωθεί με τo «Purple Rain» που θα προβληθεί στη χώρα μας για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη, έπειτα από τρεις δεκαετίες.


Την αφίσα του 6ου Athens Open Air Film Festival επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης, ο οποίος λέει:.
«Αν τρεις λέξεις μπορούσαν να περιγράψουν το Athens Open Air Film Festival, αυτές θα ήταν Αθήνα, κινηματογράφος, καλοκαίρι. Με άξονα αυτές τις τρεις έννοιες γεννήθηκε η ιδέα του εικαστικού.
Οι δύο πρώτες λέξεις έγιναν ένα, μέσα από την ένωση ενός συμβόλου της Αθήνας και ενός συμβόλου του κινηματογράφου. Η θεά Αθηνά και η «θεά» του κινηματογράφου Marilyn Monroe συναντώνται σε μια ελκυστική, αλλά αντιφατική φιγούρα που ενώνει αρμονικά το κλασσικό με το μοντέρνο.
Το καλοκαίρι βρίσκεται διάχυτο μέσα στο εικαστικό με την βοήθεια της ελεύθερης street style τυπογραφίας και των χρωμάτων. Οι χρυσές αποχρώσεις του καλοκαιρινού δειλινού χαρίζουν στην Αθήνα μια μαγευτική ατμόσφαιρα, κάνοντας την έναρξη κάθε προβολής του AOAFF μοναδική.
Η φιγούρα, με πλάτη στο φως του δειλινού, αφήνει πίσω της τη μέρα και υποδέχεται τη νύχτα, φωτισμένη από ένα ψυχρό γαλάζιο φως που υπονοεί την έναρξη της ταινίας του AOAFF. Καλές προβολές!» 

Πηγές: www.ethnos.grwww.amna.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου