29 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.6.2016

Κωνσταντινούπολη: Βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με 36 νεκρούς. Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια τον θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150. «Οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος». Στους 41 έφτασαν οι νεκροί και στους 239 τραυματίες σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Βαθιά» λύπη των «27» για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία. Τη «βαθιά» λύπη των «27» για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ην. Βασίλειο, αλλά και την πρόθεσή τους να σεβαστούν τη βούληση της πλειοψηφίας των Βρετανών, εκφράζει η κοινή δήλωση των 27 υπόλοιπων κρατών-μελών, σύμφωνα με το προσχέδιο που περιήλθε στην κατοχή του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τίμημα ενός έτους με capital controls. Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών, που αποτέλεσαν την κατάληξη της περίφημης διαπραγμάτευσης του 2015. Μιας «γενναίας διαπραγμάτευσης» που όμως, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, είχε κόστος: τα 86 δισ. του τρίτου μνημονίου και τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, που επιβλήθηκαν μετά την εκροή 45 δισ. σε καταθέσεις. 
Σχετική ανάρτηση: Ένας χρόνος από τα διαγγέλματα του δημοψηφίσματος και των capital controls

Τέλος το ΕΚΑΣ για το 40% των χαμηλοσυνταξιούχων
Χάνουν το βοήθημα 100.000 δικαιούχοι - Μείωση στις συντάξεις από την αυξημένη παρακράτηση. Καταργείται το ΕΚΑΣ στο 40% των χαμηλοσυνταξιούχων, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. 

Φόβοι για ντόμινο πτωχεύσεων από ενδεχόμενη κατάρρευση της Μαρινόπουλος Α.Ε. Με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε η εταιρεία στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι συνολικές της υποχρεώσεις ανέρχονται στο 1,324 δισ. ευρώ. 

Μέρκελ: Να μην σταματήσουν οι διαβουλεύσεις για τη συμφωνία TTIP μετά το Brexit. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είπε χθες ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TTIP (Διατλαντική εταιρική σχέση συναλλαγών και επενδύσεων) μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά το Brexit.

Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο Σόιμπλε για την Ευρώπη 
Την ώρα που η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ εκφράζεται αόριστα ακόμη υπέρ μιας «καλύτερης Ευρώπης», ο υπουργός της επί των Οικονομικών Σόιμπλε φέρεται να έχει ήδη συγκεκριμένα σχέδια, αποκαλύπτει σήμερα η Handelsblatt.  

Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την ευρωζώνη, είναι «κεφάλαιο»Θερμά λόγια για την Ελλάδα και για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είπε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων. Σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τα αίτια του Brexit, απάντησε ότι πάντα το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αποστασιοποιημένο, ενδιαφερόταν για τη λιγότερη δυνατή ένωση και κυρίως για την ενιαία αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου