28 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.6.2016

(upd) Κωνσταντινούπολη: Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 20 άλλοι να τραυματιστούν. Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν
τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου και συγκεκριμένα το μηχάνημα των ακτίνων-Χ. Οι δράστες άνοιξαν πυρ με όπλα πριν ανατιναχθούν, σύμφωνα με μαρτυρίες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγκ μίλησε για ένα δράστη ο οποίος πυροβόλησε με καλάσνικοφ στο χώρο του αεροδρομίου.

Τσίπρας - Σουλτς: Να ενισχύσουμε την κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. H κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στις Βρυξέλλες. 

Μαρινόπουλος: 1η Ιουλίου η συζήτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η αλυσίδα σουπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Με αυτή την κίνηση η αλυσίδα προστατεύεται από τους πιστωτές της καθώς αναστέλλονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της. Όμως τελικά η συζήτηση επί του αιτήματος αναβλήθηκε μετά από αντιδράσεις πιστωτών που ζητούσαν την απόρριψή του. Η συζήτηση ορίστηκε για την Παρασκευή, 1η Ιουλίου. 

Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να λάβει τολμηρές αποφάσεις. Την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος θα είναι μια «αφύπνιση» για την Ευρώπη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. «H Ευρώπη να λάβει τολμηρές αποφάσεις έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους πολίτες», υπογράμμισε. 

Ένας χρόνος από τα διαγγέλματα του δημοψηφίσματος και των capital controls. Ήταν Κυριακή ένα χρόνο πριν, στις 28 Ιουνίου 2015, όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό εξήγγειλε την επιβολή των capital controls. Την προηγούμενη, ημέρα Σάββατο, σε άλλο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Μπ. Ομπάμα: Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες Ο ελληνικός λαός, παρά τις εξαιρετικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή τις αντιξοότητες, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει γενναιόδωρα ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία, ανέφερε ο Πρόεδρος Ομπάμα, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χάρη Λαλάκου, σε σύντομη τελετή στο Λευκό Οίκο.

Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η πυρκαγιά στα ΔερβενοχώριαΣυνεχίζεται για τέταρτη ημέρα ο πύρινος εφιάλτης στα Δερβενοχώρια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο, αλλά και με τους ανέμους που από τα ξημερώματα ενισχύθηκαν προκαλώντας αναζωπυρώσεις έξω από το χωριό Πράσινο. Μυρωδιά καμένου έχει κατακλύσει όλο το λεκανοπέδιο. Μέσα στα πρώτα τρία 24ωρα η πυρκαγιά έχει κάνει στάχτη πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους. 

Μέρκελ: Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να αποφύγουμε περαιτέρω διάσπαση της ΕΕ. «Διαισθανόμαστε πόσο κρίσιμο είναι οι υπόλοιπες 27 χώρες της ΕΕ να δείξουμε ότι θέλουμε και είμαστε ικανές να κάνουμε τα σωστά βήματα προς τα εμπρός», είπε η Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο. «Καμία διαπραγμάτευση, μέχρι να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50». 

Κυβέρνηση έστω και μειοψηφίας επιθυμεί ο Ραχόι. Το πολιτικό κλίμα στη Μαδρίτη είναι πλέον διαφορετικό και ο Ραχόι προτίθεται να επιδιώξει την πρωθυπουργία με κάθε τρόπο. Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος (PP) επανάλαβε την πρότασή του για Μεγάλο Συνασπισμό ή, αν όχι, ακόμη και για κυβέρνηση μειοψηφίας ή ανοχής με συμφωνίες «επί σημείων». «Θα ήθελα να κυβερνήσω με επαρκή [κοινοβουλευτική] στήριξη, όμως εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, θα κυβερνήσουμε με την στήριξη που μας έδωσαν οι Ισπανοί και υποθέτω με κάποιες συμφωνίες "επί των σημείων"» είπε. 

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μετά από δύο ημέρες "sell off", όπου ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. βρέθηκε να χάνει 15,92%, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών 35,54% το θετικό πρόσημο επέστρεψε σήμερα. Κλείσιμο στο +3,72% ο Γενικός Δείκτης και στο +8,88% ο δείκτης των Τραπεζών. 

Νωρίτερα γράφαμε: Καύσιμο ανόδου για το ΧΑ το τραπεζικό +10%. Αντίδραση-"ελατήριο" καταγράφεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ανακάμπτει μετά από το διήμερο sell off, ακολουθώντας το θετικό κλίμα που κυριαρχεί στις ευρωπαϊκές αγορές, μόλις τρεις μέρες μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 3,77%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 10,40%. 

Σκληρά λόγια από τον αγγλικό Τύπο για τους «losers» της Εθνικής. Μετά τον αποκλεισμό από ΙσλανδίαΩς την «...πιο ντροπιαστική ήττα στην Ιστορία» χαρακτηρίζει ο αγγλικός Τύπος τον αποκλεισμό της Αγγλίας από τους προημιτελικούς του EURO 2016. «Σε 144 χρόνια και μετά από 959 αγώνες, η ήττα με 2-1 από την Ισλανδία είναι η πιο ντροπιαστική» γράφουν χαρακτηριστικά οι «Times». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου