20 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.6.2016

Betfair: Στο 72% η πιθανότητα παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. Οι πιθανότητες να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν στο 72% σήμερα, από 60-67% που ήταν την Παρασκευή, σύμφωνα με το διαδικτυακό γραφείο στοιχημάτων Betfair. «Μη αναστρέψιμο το Brexit» προειδοποιεί ο Κάμερον. 

Γερμανοί επιχειρηματίες: Ένα Brexit μπορεί να σημάνει και το Grexit. Σε περίπτωση «Brexit» είναι πιθανή η αποχώρηση κι άλλων κρατών-μελών στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, λένε οι επικεφαλής μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων.

Την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θέλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες Οι Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να παραμένει η Βρετανία στην ΕΕ. Εξαίρεση αποτελεί η Γαλλία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ιδρύματος Μπέρτελσμαν (Bertelsman Stiftung) που έγινε σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία) η πνειονότητα των πολιτών επιθυμεί να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ (54%). Μόνο το ένα πέμπτο τάσσεται υπέρ της εξόδου της, ενώ το ένα τέταρτο δεν εκφράζει γνώμη επί του θέματος.
Σχετικές αναρτήσεις:


Aντιπαράθεση, πριν τη συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη την Πέμπτη. Ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων από Νέα Δημοκρατία και Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο.  

Ξεκινούν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Στο Κολυμπάρι Χανίων και συγκεκριμένα στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα της ορθόδοξης οικουμένης όπου αναμένεται το μεσημέρι να αρχίσουν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ). 

Κύπρος: Δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του. Ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν στην επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται εκτός ελέγχου από χθες στους πρόποδες του Τροόδους. Ο δασοπυροσβέστης σκοτώθηκε όταν το βυτιοφόρο, στο οποίο βρισκόταν, ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό.

Θα γλιτώναμε 18 δισ. αν κάναμε εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις. Περίπου 18 δισ. ευρώ μικρότερες θα ήταν οι απώλειες της οικονομίας εάν είχαμε εφαρμόσει εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ, Ν. Βέττα. Τροχοπέδη και για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων η καθυστερημένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Γυναίκα δήμαρχος για πρώτη φορά στη Ρώμη. "Πρόκειται για ιστορική στιγμή", δήλωσε η νέα δήμαρχος της Ρώμης και υποψήφια του κινήματος Πέντε Αστέρων,Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία υπερίσχυσε του κεντροαριστερού Ρομπέρτο Τζακέτι με το 67,2% των ψήφων, ο οποίος δεν ξεπέρασε το 32,7%. 

OHE: Αριθμός ρεκόρ των εκτοπισμένων παγκοσμίως. Νέα στοιχεία του ΟΗΕ αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων παγκοσμίως έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς 65.300.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους ως το τέλος του 2015. 

Νεκρό βρέθηκε το 9χρονο αγόρι που είχε χαθεί στο φαράγγι του Βουραϊκού. Νεκρό εντοπίστηκε λίγο πριν από τις 8:30 το βράδυ της Κυριακής στο φαράγγι του Βουραϊκού το 10χρονο παιδί, το οποίο αγνοείτο από το μεσημέρι, όταν κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, έπεσε από γέφυρα, κατά την διάρκεια πεζοπορίας. 

Νέα στάση εργασίας την Τρίτη σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Νέα στάση εργασίας εξήγγειλαν για την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς που διαμαρτύρονται για την επικείμενη ένταξη των μέσων μεταφοράς στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Έτσι, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας ακινητοποιημένα θα είναι μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ. 

Συρία: 23 στελέχη του Ισλαμικού Κράτους νεκρά. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χτυπήθηκαν συνολικά 33 στόχοι ενώ πιστεύεται ότι οι τζιχαντιστές προετοιμάζονταν για μια επίθεση στην Τουρκία, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Haberturk. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου