30 Ιουνίου 2016

Μία επικουρική σύνταξη λιγότερη μέσα στο 2016!

Εφαγαν μια επικουρική από τους συνταξιούχους με το κόλπο της αλλαγής στην ημερομηνία πληρωμής, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"*. Για το 2016 (και μόνο για αυτή τη χρονιά) οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν 11 αντί 12 επικουρικές συντάξεις.
Και αυτό γιατί μέχρι και τον Μάιο οι συντάξεις προπληρώνονταν, ενώ από τον Ιούνιο και μετά θα καταβάλονται σε «δεδουλευμένη» βάση. Έτσι η επικουρική σύνταξη που θα έπαιρναν προκαταβολικά τον Ιούνιο θα καταβληθεί σε «δεδουλευμένη» βάση τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Με αυτό το τρικ το ΕΤΕΑ σταματά πλέον να πληρώνει τη σύνταξη του επόμενου μήνα στο τέλος του προηγούμενου, αλλά στο τέλος της χρονιάς το «μέτρημα» βγάζει 11 επικουρικές συντάξεις αντί για 12!

Σημειώνεται ότι η αλλαγή της ημερομηνίας καταβολής προβλέπεται σε ειδικό άρθρο στο νόμο 4387/16 για το ασφαλιστικό, με απόφαση υπουργού Εργασίας. Το άρθρο αυτό αξιοποίησε η διοίκηση του ΕΤΕΑ που εισηγήθηκε στον κ. Κατρούγκαλο να υπογράψει τη σχετική απόφαση. 


Σε τεχνικά προβλήματα που αφορούν το τραπεζικό σύστημα** απέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, την αλλαγή του συστήματος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, καθώς θα καταβάλλονται τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για "αυταπόδεικτες αναλήθειες", ψεύδη και "αντιπολιτευτικό πάθος και μίσος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ". "Ρίχνετε τις ευθύνες στο τραπεζικό σύστημα, ενώ δική σας απόφαση ήταν να αλλάξετε την ημερομηνία πληρωμών των επικουρικών συντάξεων. Δεν μπορεί να λέτε ψέματα", σχολίασε ο κ. Κατσώτης.

Πηγές:
*www.eleftherostypos.gr
**www.capital.gr 

Τα σκίτσα: Το πρώτο είναι του ΚΥΡ (παλαιότερο) και το δεύτερο (σημερινό στο Έθνος) του Πάνου Μαραγκού






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου