23 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.6.2016

Δημοψήφισμα: Στις βρετανικές κάλπες το μέλλον της Ε.E. Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και οι αγορές ενόψει του σημερινού δημοψηφίσματος στη Βρετανία. Η τύχη του Ηνωμένου Βασιλείου και το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης βρίσκονται στα χέρια 46 εκατομμυρίων Βρετανών ψηφοφόρων, που προσέρχονται από τις 7 το πρωί στις κάλπες για να αποφασίσουν αν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι μέλος της Ε.Ε.

Η G7 ετοιμάζει κοινό ανακοινωθέν για την περίπτωση Brexit. Οι οικονομικοί ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών παγκόσμια οι οποίες είναι γνωστές συλλογικά ως ομάδα G7 θα εκδόσουν κοινό ανακοινωθέν όπου θα τονίζουν την ετοιμότητά τους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ηρεμήσουν τις αγορές εάν η Βρετανία αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρέγκλινγκ: Στα 100 δισ. το κόστος της περιόδου Βαρουφάκη. Συνέντευξη στο ΣΚΑΪ παραχώρησε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν είναι δική του θέση να σχολιάσει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν καθοριστεί και υπογράμμισε πως η Αθήνα θα πρέπει να πορευθεί στον συμφωνημένο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Ακόμη σχολιάζει το κόστος της πρώτης περιόδου της κυβέρνησης Τσίπρα, της περιόδου Βαρουφάκη, το οποίο εκτιμάται στα 100 δισ. ευρώ. 

Ραντεβού Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς για εκλογικό νόμο-ΣύνταγμαΚατ' ιδίαν επαφές με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, την Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με στόχο τη συναίνεση για τον εκλογικό νόμο και την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Συγκροτείται η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή – Ακτοφυλακή. Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να συσταθεί η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, που βασικά είναι ένας αναβαθμισμένος Frontex, καθώς θα ενισχυθεί με προσωπικό και εξοπλισμό ώστε να αντιμετωπίσει με καλύτερα μέσα και πιο συλλογικά τα μεταναστευτικά ρεύματα.

ΕΚΤ: Επαναφορά του waiver για τις ελληνικές τράπεζες. Το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπό τον Μάριο Ντράγκι έδωσε χθες το «πράσινο φως» για την επαναφορά του waiver, της δυνατότητας δηλαδή να γίνονται αποδεκτά από το ευρωσύστημα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα. 

Οι 16 καλύτεροι του Euro 2016. Με τους αγώνες της α΄ φάσης του EURO της Γαλλίας που ολκηρώθηκαν χθες, αναδείχθκαν οι 16 καλύτερες και πιο τυχερές ομάδες που συμπληρώνουν το παζλ των οκτώ νοκ άουτ ζευγαριών, τα οποία παίρνουν θέση στη σαββατιάτικη εκκίνηση της β΄ φάσης. Ο πιο εντυπωσιακός ίσως αγώνας της α΄ φάσης του EURO να ήταν ο χθεσινός στη Λυών, μεταξύ Ουγγαρίας και Πορτογαλίας που αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 για τον 6ο όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου