18 Ιουνίου 2016

Τραμπ: Ωραία πόλη το Βέλγιο!

Mία ακόμη γκάφα του Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ατλάντα αποκάλεσε το Βέλγιο πόλη! «Το Βέλγιο είναι μια πολύ όμορφη πόλη», ανέφερε επιδεικνύοντας και πάλι τις ελλιπείς γεωγραφικές του γνώσεις. 

Η αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον, χωρίς να χάσει λεπτό, κοινοποίησε το βίντεο της γκάφας στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, συνοδευόμενο από την εξής πρόταση: «Ενα διάγγελμα του πιθανού επόμενου προέδρου σας για τη γεωγραφία». Επίσης, σε εξίσου ειρωνικό τόνο, χαρακτήρισε το Βέλγιο «την αγαπημένη πόλη του Ντόναλντ Τραμπ».

 16 Ιουν 
Belgium: Donald Trump's favorite "city."


Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ αναφέρεται δημόσια στο Βέλγιο, παρότι, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, έχει 20 χρόνια να το επισκεφθεί.

Είχε προηγηθεί ο προσβλητικός χαρακτηρισμός του για τις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο, οπότε είχε παρομοιάσει τη βελγική πρωτεύουσα με «κολαστήριο», θέλοντας να τονίσει την άποψή του ότι η πόλη έχει ανάγκη από περισσότερη αφομοίωση του μουσουλμανικού πληθυσμού της. «Πηγαίνετε στο Παρίσι, πηγαίνετε στις Βρυξέλλες... Κάτι συμβαίνει εκεί πέρα και δεν είναι καλό. Οπου θέλουν εφαρμογή της σαρίας, πρέπει να υπάρξει κάποια αφομοίωση», είχε αναφέρει. 

Πηγές: www.kathimerini.gr, twitter.com 
Το σκίτσο είναι του Kevin Kallaugher






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου