28 Ιουνίου 2016

Μαρινόπουλος: 1η Ιουλίου η συζήτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

Αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η αλυσίδα σουπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Με αυτή την κίνηση η αλυσίδα προστατεύεται από τους πιστωτές της καθώς αναστέλλονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της. Όμως τελικά η συζήτηση επί του αιτήματος αναβλήθηκε μετά από αντιδράσεις πιστωτών που ζητούσαν την απόρριψή του. Η συζήτηση ορίστηκε για την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, με τη συμμετοχή πιστωτών, ΙΚΑ και Δημοσίου.

Επίσης, με εντολή του δικαστηρίου έως την Παρασκευή δεν θα μπορούν να γίνουν αναγκαστικές εκτελέσεις στην εταιρεία Μαρινόπουλος. Οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονται, σύμφωνα με έκθεση προς το δικαστήριο, σε 3 δις ευρώ και στην υπόθεση εμπλέκονται πάνω από 1000 πιστωτές.

Κατά έναν παράδοξο τρόπο, το μεγαλύτερο μειονέκτημα της αλυσίδας αυτή τη στιγμή, δηλαδή το υπέρμετρο ύψος των οφειλών της, είναι ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο «όπλο» της, καθώς εάν αφεθεί να καταρρεύσει, θα συμπαρασύρει στο διάβα της πολλές άλλες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Στο θέμα παρενέβη το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι στόχος είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 13.000 εργαζομένων. «Το βασικότερο κριτήριο για τη συστηματική εμπλοκή του Υπουργείου Εργασίας στο ζήτημα αυτό είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία και παράλληλα η διασφάλιση της οικονομικής και εργασιακής ισορροπίας στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξαρτάται από αυτήν» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σχετικό ρεπορτάζ εδώ

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου