21 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.6.2016

Γιούνκερ σε Παυλόπουλο-Τσίπρα: Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την Ελλάδα. Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν με σειρά επαφών και ομιλία στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έγινε στις (11:00) ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Όπως φάνηκε από την αξιολόγηση, η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει να το πράττει» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και ζήτησε τη συμβολή των θεσμών τόσο ως προς την τόνωση της ρευστότητας, όσο και ως προς το «σχέδιο Γιούνκερ». «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που επιστρέφω στην Ελλάδα... Ελλάδα και η Ευρώπη πάνε μαζί» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12:00 το μεσημέρι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανακτά έδαφος η προτίμηση για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες δείχνουν ότι η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακτήσει κάποιο έδαφος μετά από τη δολοφονία μιας βουλευτίνας η οποία είχε ταχθεί υπέρ της ΕΕ, αλλά μια τρίτη δημοσκόπηση έδειξε ότι οι υποστηρικτές του αποκαλούμενου "Brexit" προηγούνται με απόσταση αναπνοής. 

Δύο δασοπυροσβέστες νεκροί στη μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο. Δύο νεκροί δασοπυροσβέστες είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για τρίτη πλέον ημέρα στην Κύπρο, στην περιοχή της Σολέας. Τα δύο θύματα επέβαιναν σε βυτιοφόρο που ανατράπηκε τη Δευτέρα και έπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου 20 μέτρων. Ο ένας νεκρός είναι ο 49χρονος Ανδρέας Σοφοκλέους και ο δεύτερος ο 44χρονος Μάριος Αριστοτέλους.

Ρέγκλινγκ: Υλοποίηση δεσμεύσεων για παροχή στήριξης. Τη διαβεβαίωση ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα όσο η χώρα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της παρείχε ο επικεφαλής του μηχανισμού κ. Κλάους Ρέγκλινγκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ναι υπό όρους στην αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ
Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη απέρριψε προσφυγές κατά του αμφιλεγόμενου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (OMT) από την ΕΚΤ, θέτοντας όμως όρους για την εφαρμογή του. 

Η έκπληξη στη Μεγάλη Σύνοδο ήρθε από την ... Ουκρανία! Ο Ουκρανικής καταγωγής Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ επελέγη για την θέση του εκπροσώπου Τύπου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Η τοποθέτησή του αποτέλεσε έκπληξη αφού επί μήνες την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης είχε αναλάβει ο Αρχιδιάκονος κ. Ιωάννης Χρυσαυγής ο οποίος κρατά τη θέση του αλλά εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Προσπάθειες διάσωσης του deal Σκλαβενίτη-ΜαρινόπουλουΔυσκολίες φαίνεται να συναντά το σχέδιο της συμφωνίας Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη, πριν ακόμη προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η ζήτηση δεν ανέκαμψε και οι καταναλωτές δεν επέστρεψαν στα καταστήματα με τους ρυθμούς που προβλεπόταν.

Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας, οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

«Σπάει» η απεργία στον Πειραιά. Τα πρώτα ρήγματα στο μέτωπο των εργαζομένων στα λιμάνια φαίνεται ότι αποτυπώνονται στις πληροφορίες βάσει των οποίων οι εργάτες στον ΟΛΠ ανέστειλαν την απεργία τους όχι όμως και οι υπάλληλοι και οι χειριστές μηχανημάτων.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου