28 Ιουνίου 2016

Γιούνκερ σε Φάρατζ: Είναι η τελευταία φορά που χειροκροτάς σε αυτή την αίθουσα

«Είναι η τελευταία φορά που χειροκροτάς σε αυτή την αίθουσα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ όταν ο "αρχιτέκτονας" του Brexit χειροκρότησε, στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την δήλωση του Γιούνκερ πως «η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία της Βρετανίας και τον τρόπο έκφρασής της».

«Μάλιστα, μένω έκπληκτος που σε βλέπω εδώ. Μάχεται για την έξοδο, οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ αυτής της εξόδου. Γιατί είσαι εδώ;» του είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος μίλησε σε αυστηρό τόνο για το Brexit, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία διαπραγμάτευση με τη Βρετανία, όσο η χώρα δεν ενεργοποιεί το Άρθρο 50». 


Πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης για τις συνέπειες του Brexit, πάντως, ο φακός του Reuters έπιασε τους δύο άνδρες να αγκαλιάζονται γελώντας.

Βολές κατά του Βρετανού πολιτικού εκτόξευσε και ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος κάλεσε τον Φάρατζ να απολογηθεί για τα ψέματα που είπε το UKIP στον βρετανικό λαό.

Παίρνοντας τον λόγο, ο ευρωβουλευτής του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τη «θερμή υποδοχή» κατηγορώντας τους παράλληλα πως "κανείς τους δεν είχε ποτέ μια πραγματική δουλειά στη ζωή του" και ότι "λένε ψέματα στους πολίτες τους".

Στήριξη πάντως στον Νάιτζελ Φάρατζ παρείχε η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, η οποία παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο υποστήριξε πως όλοι θα πρέπει να παραδειγματιστούν από τον πατριωτισμό που επέδειξαν οι Βρετανοί και πρόσθεσε πως ο βρετανικός λαός επέλεξε να είναι «λαός κυρίαρχος».

Η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν από κοινού οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων υποστηρίζει ότι η βούληση των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να γίνει σεβαστή με την ταχεία και συνεπή εφαρμογή της διαδικασίας αποχώρησης, έτσι ώστε να αποφευχθεί η επιζήμια αβεβαιότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.

Πηγή: Στοιχεία από www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου