17 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.6.2016

«Πράσινο φως» από τον ESM για τη δόση των 7,5 δισ. Εγκρίθηκε την Παρασκευή η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το διοικητικό συμβούλιο του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM). O επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε σημειώσει χθες, Πέμπτη, ότι η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Αφοσιωμένος υποστηρικτής» νεοναζιστικής οργάνωσης ο δολοφόνος της Τζο Κοξ. Ο δολοφόνος της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, η οποία διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένας «αφοσιωμένος υποστηρικτής» μιας νεοναζιστικής οργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γνωστοποίησε χθες μια αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις Πολάκη». Για θεσμική εκτροπή, ζητώντας μάλιστα παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνουν λόγο οι δικαστές με αφορμή με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περί «συμμετοχής μεγάλης μερίδας δικαστών σε παραδικαστικά κυκλώματα». 

Μπαν Κι Μουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι πρόσφυγες πρέπει να προστατεύονται διαρκώς. "Εξακολουθώ να τονίζω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας", ανέφερε με γραπτή δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Ελλάδα. 

Σήμερα Παρασκευή οι βαθμοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Αναρτώνται σήμερα Παρασκευή σταδιακά έως το μεσημέρι στα σχολεία και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.results.it.minedu.gov.gr) οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν για τα κόστη του Brexit Όλο και πιο νευρικοί, ευρωπαίοι ηγέτες προχώρησαν χθες σε μια ομοβροντία εκκλήσεων προς τους Βρετανούς να ταχθούν στο δημοψήφισμα της επόμενης Πέμπτης υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην διακινδυνεύσουν μια πολυετή οικονομική αβεβαιότητα. 

Financial Times: Περιττή πράξη αυτοτραυματισμού το Brexit. Με το κύριο άρθρο της, η εφημερίδα παίρνει θέση υπέρ της παραμονής. Ζητά να μη γίνει η Μεγάλη Βρετανία «μικρή Αγγλία». Το ρίσκο του Κάμερον και τα ψέματα της καμπάνιας «Leave».






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου