16 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.6.2016

(upd) Brexit: Νεκρή η Βρετανή βουλευτής Jo Cox. Η βουλευτίνα Τζο Κοξ που είχε δεχτεί επίθεση ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της στην περιφέρειά της, υπέκυψε στα τραύματά της, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Press Association, η Κοξ προσπάθησε να παρέμβει σε έναν καυγά μεταξύ δύο ανδρών.
Ο ένας από αυτούς τράβηξε ένα όπλο από μια τσάντα και πυροβόλησε δύο φορές. Μετά την εκλογή της στο βρετανικό κοινοβούλιο, το 2015, η Κοξ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ηταν παντρεμένη και είχε δύο μικρά παιδιά. 

Πρωτογενές πλεόνασμα €2,26 δισ. στον προϋπολογισμό τέλος Μαΐου. Υπέρβαση στόχων στα έσοδα, «ψαλίδι» στις δαπάνες. H απρόσμενη αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού το Μάιο ανέβασε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στα 2,26 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2016 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2.738 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. 

ESM: H Ελλάδα δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις. Στη διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος, αλλά ούτε και μια νέα περίοδο «υπερβολικής πολιτικής αβεβαιότητας», καταλήγει η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. 

Reuters: Η ΕΚΤ θα επαναφέρει το waiver για τις ελληνικές τράπεζες στις 22 Ιουνίου, στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τετάρτης, αποκαθιστώντας έτσι την πρόσβασή τους στο φθηνό χρήμα, δήλωσαν την Πέμπτη δύο πηγές με γνώση του θέματος.

«Στάση» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με συλλογή υπογραφών κατά της τροπολογίας Μουζάλα. Η τροπολογία ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία καθώς υποστηρίχθηκε και από ΝΔ – Ποτάμι. Ψηφίστηκε και ο αναπτυξιακός νόμος. 

Δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Ανδ. Βγενόπουλου διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας. Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τυχόν φοροδιαφυγή. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει: "...εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταμαι προτού καν πληροφορηθώ τίποτα επισήμως και μου δοθεί η δυνατότητα να παράσχω εξηγήσεις".

Πανελλαδικές: Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες. Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Στην πώληση αρχοντικών σε Πήλιο και Λέσβο προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ. Στην πώληση τεσσάρων αρχοντικών σε Πήλιο και Λέσβο προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Δείπνο, μετά συζύγων, Παυλόπουλου, Τσίπρα, Μητσοτάκη την Παρασκευή. Στο Μουσείο της Ακρόπολης, προς τιμήν του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν που επισκέπτεται την Αθήνα. 

Επτά συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις μετρά σήμερα 16.6.2016 το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ηταν σήμερα η εβδόμη κατά σειρά πτωτική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τις σωρευτικές απώλειες, σε επίπεδο γενικού δείκτη, να αγγίζουν το 15%. Υπερδιπλάσιες ήταν στο ίδιο διάστημα οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη που ξεπέρασαν το 31%. Ειδικότερα σήμερα 16.6.2016 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,31%.

Γιούνκερ-Τουσκ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το Brexit. «Το Brexit θα φέρει περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για όλο τον κόσμο» τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Είναι δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. 

Ποδόσφαιρο, euro 2016, Σημερινά (16.6.2016) αποτελέσματα: Αγγλία - Ουαλία 2-1. Βόρεια Ιρλανδία - Ουκρανία 2-0 και Γερμανία - Πολωνία 0-0.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου